Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Στη φυλακή οι 6 κατηγορούμενοι για τρομοκρατία

Δημοσιεύθηκε

στις

Δεν έπεισαν Aνακριτή και Εισαγγελέα και κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι οι έξι κατηγορούμενοι οι οποίοι απολογήθηκαν σήμερα χθες (03/03/24) για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης», στην οποία αποδίδονται σειρά τρομοκρατικών ενεργειών σε Αθήνα, Λάρισα και Θεσσαλονίκη.

Μεταξύ αυτών και η αποστολή παγιδευμένου δέματος σε πρόεδρο Εφετών στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ των έξι κατηγορουμένων οι οποίοι απολογήθηκαν σήμερα (3/3/24) βρίσκονται δυο εν ενεργεία στρατιωτικοί, με τον έναν εξ αυτών, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, να εμπλέκεται στην υπόθεση καθώς φέρεται γενετικό του υλικό να εντοπίστηκε στον παγιδευμένο φάκελο με παραλήπτρια την πρόεδρο Εφετών που στάλθηκε στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν και μια γυναίκα η οποία κατηγορείται για συμμετοχη στις επιθέσεις με εκρηκτικό μηχανισμό.

Η κατηγορούμενη μάλιστα είπε για την επίθεση σε τράπεζα στα Πετράλώνα, πως δεν γνώριζε τι επρόκειτο να συμβεί και παραδέχθηκε μόνο πως βρέθηκε εκεί με το αυτοκίνητο της.

Αρνήθηκαν τις κατηγορίες

Οι υπόλοιποι τρεις αρνήθηκαν το σε βάρος τους κατηγορητήριο, ένας 36χρονος αποδέχθηκε μόνο μια επιμέρους πράξη και ο ένας πυροτεχνουργός τήρησε το δικαίωμα της σιωπής.

Συγκεκριμένα, ο 36χρονος κατηγορούμενος φέρεται να αποδέχθηκε μόνο ότι ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας που χρησιμοποιήθηκε ως μέσο διαφυγής, στη βομβιστική επίθεση στην Εθνική Τράπεζα στα Πετράλωνα, αρνούμενος όλες τις άλλες πράξεις που του καταλογίζονται.

“Επιτακτική ανάγκη του διαχωρισμού των αποδιδόμενων πράξεων σε κάθε κατηγορούμενο”

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο συνήγορος του ενός κατηγορουμένου, με αφορμή τη συγκεκριμένη περίπτωση «αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο η επιτακτική ανάγκη του διαχωρισμού των αποδιδόμενων πράξεων σε κάθε κατηγορούμενο ξεχωριστά».

Συγκεκριμένα, δήλωσε:

“Αναφορικά με την εν λόγω σχηματισθείσα δικογραφία από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, είναι άξιο αναφοράς το γεγονός, ότι όλες οι υπό διερεύνηση πράξεις είναι σε παρελθοντικό χρόνο και έχουν προκύψει από την συνδυαστική επισκόπηση και σύνδεση αποδεικτικών στοιχείων που αφορούν έξι περιπτώσεις αποδιδόμενων κακουργημάτων κατά την ήδη ασκηθείσα ποινική δίωξη και αντίστοιχα έξι πλημμεληματικών κατηγοριών.

Σε κάθε περίπτωση η απόδοση της κατηγορίας της τρομοκρατικής οργανώσεως του άρθρου 187Α του Π.Κ. κατά την άσκηση ποινικής δίωξης την προηγούμενη τέταρτη, προφανώς συνιστά διακεκριμένη περίπτωση της βασικής μορφής του άρθρου 187 ΠΚ, κι ως εκ τούτου αποτέλεσε τον κυρίαρχο λόγο που συσχετίστηκαν αρκετές δικογραφίες με ιδιάζοντα ποινικό χαρακτήρα και κατ’ επέκταση συνενώθηκαν, με αποτέλεσμα την επίταση και διόγκωση των αποδιδόμενων κατηγοριών ώστε να απολογηθούν σήμερα οι συλληφθέντες κατηγορούμενοι ενώπιον κ. τακτικής ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Πέραν αυτού με αφορμή και τη συγκεκριμένη δικογραφία όπως και πλείστες άλλες, αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο η επιτακτική ανάγκη του διαχωρισμού των αποδιδόμενων πράξεων σε κάθε κατηγορούμενο ξεχωριστά με αυτοτέλεια και και φυσικά όχι, την συνήθη αντίθετη διωκτική πρακτική των in rem διώξεων στα πλαίσια του διωκτικού μανδύα του άρθρου 187Α περί τρομοκρατικών πράξεων , που καταλήγει στο νομικά παράδοξο αποτέλεσμα, του να απολογούνται το σύνολο των κατηγορουμένων ακόμα και για πράξεις που δεν σχετίζονται αυτουργικά.

Τέλος σχετικά με την τύχη του δικού μου εντολέα, που προφυλακίστηκε στα πλαίσια μιας ολιστικής αντιμετώπισης, πάρα το γεγονός ότι δισκογραφικά δεν υπήρχε απολύτως κανένα στοιχείο εμπλοκής του σε καμιά κακουργηματική πράξη”.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ