Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

ΣΠΑΠ: Ολοκλήρωση του 2ου σταδίου αγροτικών και δασικών δρόμων

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) ολοκληρώνει και το δεύτερο στάδιο των εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης βασικών δασικών και αγροτικών δρόμων στο Πεντελικό και στα όρια των Δήμων-Μελών του.

Πιο συγκεκριμένα ολοκληρώθηκε το δεύτερο στάδιο της συντήρησης βασικών αγροτικών και δασικών  δρόμων  που υπεδείχθησαν από τους Αντιδημάρχους των Δήμων Αρτέμιδας-Σπάτων, Διονύσου, και Μαραθώνα καθώς και όσων υπεδείχθησαν  από το Δασαρχείο Πεντέλης και το Πυροσβεστικό σώμα  στα όρια των Δήμων –Μελών του ΣΠΑΠ.

«Πρόκειται για σημαντικότατη  παρέμβαση, δεδομένου ότι αρκετοί από τους βασικούς αγροτικούς και δασικούς δρόμους  είχαν καταστραφεί ή είχαν πάθει μεγάλες ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της χρονιάς που μας πέρασε και τους καθιστούσαν απροσπέλαστους και γίνεται σύμφωνα με την κατεπείγουσα απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών της 24ης Ιουνίου 2022, που προβλέπει την κήρυξη περιοχών της χώρας σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας και που επιλέχτηκαν σε συνεννόηση του ΣΠΑΠ, του Δασαρχείου Πεντέλης, του Πυροσβεστικού Σώματος και των αρμοδίων των Δήμων – Μελών του ΣΠΑΠ.
Η αποκατάσταση τους λοιπόν, θα διευκολύνει την πρόσβαση των οχημάτων του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΣΠΑΠ καθώς και άλλων φορέων της Αυτοδιοίκησης σε περίπτωση ανάγκης.
Η αποκατάσταση και η συντήρηση, των συγκεκριμένων αγροτικών και δασικών δρόμων γίνεται  μετά από  προτάσεις του Πυροσβεστικού Σώματος και των Δήμων – Μελών και πάντα με τις οδηγίες και την επίβλεψη του Δασαρχείου Πεντέλης.
Η φετινή παρέμβαση συντήρησης βασικών δασικών δρόμων στο Πεντελικό  είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει εδώ και δεκαετίες λόγω του ότι εκτός των 2 φάσεων της συντήρησης που φέτος, όπως και κάθε χρόνο κάνει ο ΣΠΑΠ, διενεργείται και πολύ μεγάλη παρέμβαση συντήρησης δασικών δρόμων από το Δασαρχείο Πεντέλης στα όρια ευθύνης του», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ