Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Σκέψεις για αλλαγή στις επιδοτήσεις ρεύματος – Αυτή η πρόταση της Κομισιόν

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι προτάσεις για αλλαγή του τρόπου επιδοτήσεων στα τιμολόγια ρεύματος αναμένεται να βρεθούν στο τραπέζι της σημερινής συνεδρίασης (16/1) του Eurogroup.

Αλλαγές βρίσκονται προ των πυλών για τις επιδοτήσεις που δίνονται στο ρεύμα μετά το ράλι των αυξανόμενων χρεώσεων, σε μια προσπάθεια να στηριχθούν τα νοικοκυριά.

Στο πλαίσιο αυτό η Κομισιόν θα προτείνει μία επιδότηση δύο σταδίων. Το πρώτο στάδιο θα αφορά τους οικονομικά ευάλωτους, με χαμηλές καταναλώσεις για τους οποίους θα καλυφθεί το σύνολο της αύξησης των τιμολογίων. Το δεύτερο στάδιο θα αφορά τα μεσαία και τα υψηλά εισοδήματα με μεσαίες και υψηλές καταναλώσεις για τους οποίους θα προβλέπεται κλιμακωτή επιδότηση, αλλά μόνο αν αποδεικνύουν ότι μειώνουν την κατανάλωση.

Στην Ελλάδα ισχύει ένα σύστημα κλιμακωτής επιδότησης, βάσει της κατανάλωσης των νοικοκυριών. Η επιδότηση μειώνεται για καταναλώσεις πάνω από τις 500 μεγαβατώρες.

Τα μέλη του Eurogroup θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις πτυχές της αναθεώρησης του πλαισίου οικονομικής διακυβέρνησης οι οποίες αφορούν την ευρωζώνη, όπως είναι τα προσχέδια προϋπολογισμών, η μακροοικονομική σταθεροποίηση, η διαδικασία μετα-προγραμματικής εποπτείας και η εφαρμογή της Διαδικασίας Μακροοικονομικών Ανισορροπιών σε κράτη-μέλη της ευρωζώνης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ