Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Σε «τεντωμένο σχοινί» η λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής

Δημοσιεύθηκε

στις


Κλιμακώνονται τα προβλήματα στη λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής, αφού καθημερινά είναι πλέον τα φαινόμενα των αθρόων εισβολών τρίτων στο ημερήσιο μέτωπο διάθεσης των απορριμμάτων.
Δεκάδες άτομα εισήλθαν για ακόμη μια φορά, από νωρίς το πρωί χθες στον ΧΥΤΑ, για να περισυλλέξουν αντικείμενα ανάμεσα στα απορρίμματα, προκαλώντας την προσωρινή διακοπή των εργασιών υγειονομικής ταφής, αφού υπήρχε σοβαρός κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων.
Παράλληλα, δεν δίστασαν να εκφοβίσουν και να κινηθούν απειλητικά σε βάρος εργαζομένων του Συνδέσμου, που εκείνη την ώρα απασχολούνταν στο ημερήσιο μέτωπο.
Ο ΧΥΤΑ ξανάνοιξε το μεσημέρι ύστερα από παρέμβαση ισχυρής αστυνομικής δύναμης που είχε κληθεί εν τω μεταξύ.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, επεσήμανε ότι «Τις τελευταίες μέρες η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Έχω προειδοποιήσει πολλές φορές, το επαναλαμβάνω και σήμερα, ότι, αν δεν παρέμβει άμεσα και αποτελεσματικά η ΕΛΑΣ, θα θρηνήσουμε θύματα. Ο ΧΥΤΑ είναι δημόσιος χώρος και η Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει τη λειτουργία του από τα άτομα αυτά που τον λυμαίνονται εδώ και χρόνια».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ