Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε κατ’ οίκον περιορισμό τέθηκε ο αστυνομικός που κατηγορείται για τον πυροβολισμό σε βάρος του 16χρονου Ρομά, μετά την απολογία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αστυνομικός έμεινε στο γραφείο του ανακριτή για 50′ λεπτά και μετά οδηγήθηκε στον εισαγγελέα γνωμοδότησης. Η μεταφορά του από και προς το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα για λόγους ασφαλείας, εισήλθε και εξήλθε από την πίσω είσοδο των δικαστηρίων, ενώ τον συνόδευε ο διευθυντής της διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης.

Ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν για την προφυλάκιση ή όχι του αστυνομικού και έτσι, αναμένεται να συνεδριάσει το δικαστικό συμβούλιο προκειμένου να εκδοθεί απόφαση.

Νωρίτερα, έξω από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν Ρομά που διαμαρτύρονταν για τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου.

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν «δικαιοσύνη» και ζητούσαν να προφυλακιστεί ο αστυνομικός.

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι η απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα) και η εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (πλημμέλημα).

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ