Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Σε επιφυλακή για το Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης”

Δημοσιεύθηκε

στις


Αναφορά κατέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Ιλίου η συνέλευση κατοίκων για την προστασία του Πάρκου “Αντώνης Τρίτσης”, η οποία έχει ως εξής: «Χθες το πρωί, 4/7/2014 στις 8 π.μ. διαπιστώσαμε με επίσκεψή μας, ότι μέσα στο Πάρκο Τρίτση, από την είσοδο Ελευσινίων Μυστηρίων, εκτελούνταν εργασίες διαμόρφωσης, σε χώρο έκτασης τριών (3) περίπου στρεμμάτων και συγκεκριμένα εκσκαφές, τοποθέτηση καλουπιών και κυβολίθων, υπήρχαν σωροί από γαρμπίλι και άμμο οικοδομής και χωμάτων, ξυλεία και τεχνητό γρασίδι. Επίσης, υπήρχαν τσουβάλια συσκευασμένου οικοδομικού υλικού σε παλέτες. Στο χώρο υπήρχε εκσκαφέας, μπουλντοζάκι και δύο μεγάλα φορτηγά. Ζητήσαμε τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα από τους αρμόδιους καθώς και τη σύμβαση με τον φορέα του Πάρκου, για την εκτέλεση των εργασιών αυτών. Δεν μας επέδειξαν επίσημα έγγραφα. Διέθεταν μόνο ένα e-mail από τον Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης κ. Μιχαλόπουλο.
Σας καλέσαμε τηλεφωνικά, ο δικηγόρος κ. Χρήστος Παπαδήμας, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, προκειμένου να παρέμβετε για να ελέγξετε τη νομιμότητα των πράξεων αυτών, αλλά μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία παρέμβαση από την πλευρά της Αστυνομίας.
Παράλληλα, διαπιστώσαμε ότι σήμερα το βράδυ, 5/7/2014 έχει προγραμματιστεί εντός του χώρου του Πάρκου Τρίτση, μουσική συναυλία με εισιτήριο, γεγονός που απαιτεί και περίφραξη μέρους του Πάρκου.
Ως εκ τούτου ΖΗΤΟΥΜΕ από την Αστυνομία να παρέμβει σχετικά με τα δύο προαναφερθέντα γεγονότα και να ελέγξει:
Α) Εάν οι εργασίες εκτέλεσης των παραπάνω έργων διαθέτουν τις απαιτούμενες άδειες από τις αρμόδιες αρχές (Δήμο, Πολεοδομία, Δασική Υπηρεσία, Αστυνομία) και εάν έχουν εγκριθεί με τις νόμιμες διαδικασίες από τον Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου. Επιπλέον, εάν οι εργασίες αυτές της παρέμβασης συνάδουν με το Π.Δ. 184/2002.
Β) Εάν η προγραμματισμένη για σήμερα συναυλία, πληρεί τις προϋποθέσεις αδειοδότησης (από την αρμόδια Δ.Ο.Υ., Πυροσβεστική, Δασαρχείο, στατικότητα της εξέδρας, άδεια ηλεκτρολογικής εγκατάστασης) και τους όρους ασφαλείας.
ΖΗΤΑΜΕ την άμεση παρέμβασή σας, καθώς και τα δύο γεγονότα γίνονται αυθημερόν.»

Οργάνωση επόμενων δράσεων

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση πολιτών και δημοτικών κινήσεων («Αλληλεγγύη η δύναμη μας», «Αλληλέγγυα Πόλη» και «Ανυπότακτη Πόλη») της πόλης Αγίων Αναργύρων – Καματερού στο Πάρκο Αντώνης Τρίτσης με θέμα την οργάνωση των επόμενων δράσεων των οποίων ο κεντρικός τους στόχος είναι πάντα η μη εμπορευματοποίηση του Πάρκου.
Στην συνάντηση αποφασίστηκε η δημιουργία ενημερωτικού blog της κίνησης καθώς επίσης και η από κοινού σύνταξη μιας προκήρυξης η οποία θα ενημερώνει τον κόσμο για το φλέγον θέμα της εμπορευματοποίησης του Πάρκου και θα μοιραστεί στους επισκέπτες του Πάρκου και σε άλλα σημεία των Άγιων Ανάργυρων – Καματερού και Ιλίου. Επίσης, θα τοποθετηθούν πανό στην είσοδο του Πάρκου και σε άλλα σημεία των περιοχών Αγίων Αναργύρων – Καματερού και Ιλίου.
Ταυτόχρονα με το μοίρασμα της θα πραγματοποιείται και συγκέντρωση ονομάτων και υπογραφών πολιτών που τάσσονται κατά της εμπορευματοποίησης του Πάρκου έτσι ώστε η όλη κίνηση να μεγαλώσει και να αποκτήσει μεγαλύτερη δυναμική.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ