Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Σεισμός Τουρκία: Πλησιάζει στη Ραιδεστό η αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης από την Αττική

Δημοσιεύθηκε

στις

Καθ΄οδόν προς τον τελικό προορισμό τους τη Ραιδεστό όπου βρίσκονται οι αποθήκες συγκέντρωσης της ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας, είναι τα 50 οχήματα της Περιφέρειας Αττικής τα οποία σήμερα το πρωί πέρασαν τα ελληνοτουρκικά σύνορα στους Κήπους, μεταφέροντας είδη πρώτης ανάγκης και υγειονομικό υλικό για τους πληγέντες.

Υπενθυμίζεται πως το κονβόι ανθρωπιστικής βοήθειας αναχώρησε χθες το πρωί από το ΣΕΦ (Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας)για τη Ραιδεστό(Tekirdag) με 50 οχήματα της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, του Τούρκου Πρέσβη στην Αθήνα ÇağatayErciyes, του Γενικού Προξένου της Τουρκίας στην Αθήνα MustafaSomuncu.

Η ανθρωπιστική βοήθεια που προορίζεται να καλύψει τις ανάγκες των σεισμόπληκτων στην Τουρκία, ξεπερνάει τους 110 τόνους (περίπου 100 Μ3) και περιλαμβάνει περισσότερες από 20.000 κουβέρτες, 7,5 τόνους φάρμακα, 5 τόνους ιατρικό υλικό, πάνες για μωρά, είδη ατομικής καθαριότητας, κ.α.

Οι εθελοντές συνεχίζουν την κατηγοριοποίηση και τη διαλογή του προσφερόμενου από τους πολίτες υλικού, προκειμένου να οργανωθεί και δεύτερη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ