Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Σαλαμίνα: Έπεσαν σοβάδες στο εξεταστικό κέντρο την ώρα των Πανελλαδικών

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους υποψηφίους στη Σαλαμίνα που εξετάστηκαν στο μάθημα τις Βιολογίας στο πλαίσιο των Πανελλαδικών εξετάσεων. Όπως καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών», την ώρα της εξέτασης, ξεκόλλησε και έπεσε ένα μεγάλο κομμάτι σοβά από το ταβάνι αίθουσας . Από τύχη δεν είχαμε θύματα αφού έπεσε ανάμεσα στα θρανία και δεν τραυμάτισε  κάποιον μαθητή ή εκπαιδευτικό.

 

Αναλυτικά η καταγγελία της Αγωνιστικής Συσπείρωση Εκπαιδευτικών:

“Η πολιτική, που ακολουθείται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις και τις δημοτικές αρχές της ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ η οποία απαξιώνει τη σχολική στέγη και αντιμετωπίζει ως «περιττό κόστος» τις αναγκαίες εργασίες συντήρησης και επισκευής των σχολικών μονάδων, είναι επικίνδυνη για τα μορφωτικά δικαιώματαγια την υγεία και ασφάλεια των παιδιών μας.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 19/6

2020 στο εξεταστικό κέντρο των πανελληνίων εξετάσεων (1ο – 2Ο  Λύκειο ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ), την ώρα που οι μαθητές της Γ Λυκείου εξετάζονταν στο μάθημα της Βιολογίαςξεκόλλησε και έπεσε ένα μεγάλο κομμάτι σοβά από το ταβάνι  αίθουσας . Από τύχη δεν είχαμε θύματα αφού έπεσε ανάμεσα στα θρανία και δεν τραυμάτισε  κάποιον μαθητή ή εκπαιδευτικό.

Αμέσως ενημερώθηκε κλιμάκιο του Δήμου το οποίο κατά την αυτοψία που έκανε έβγαλε τέσσερις αίθουσες ακατάλληλες.

Οι ευθύνες διαχρονικά των δημοτικών αρχών στην ΣΑΛΑΜΙΝΑ αποκαλύπτονται και είναι η πλημμελής ή παντελής έλλειψη συντήρησης των σχολικών κτηρίων.

Θυμίζουμε ότι ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί μόλις πέρσι στην Ιωνίδειο Σχολή Πειραιά.

“Μόνη λύση για τα σύγχρονα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών της Σαλαμίνας είναι η σταθερή γενναία κρατική χρηματοδότηση για την εκπαίδευση, για τη σχολική στέγη”, όχι η έκτακτη χρηματοδότηση με ευκαιριακά προγράμματα τύπου “Φιλόδημος-Ι, ΙΙ” κλπ και οι υποσχέσεις ότι η αποκατάσταση και επισκευή θα αρχίσει μέσα στο καλοκαίρι.

Οι γονείς  οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ζητάνε ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΚΤΙΡΙΑ για τη μόρφωση των παιδιών τους, ώστε να κατακτάνε τη γνώση και να μορφώνονται ολόπλευρα.

Τον 21ο αιώνα είναι ανάγκη και όχι πολυτέλεια:

  • Να υπάρχει ολοκληρωμένος έλεγχος και συντήρηση των σχολικών μονάδων, ΟΛΩΝ των σχολικών κτιρίων του Δήμου μας.
  • Να φτιαχτούν νέα ασφαλή σχολικά συγκροτήματα.” Πηγή:aftodioikisi.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ