Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο προκαλεί συναγερμό στο NATO – Φέρει το «Όπλο της Αποκάλυψης»

Δημοσιεύθηκε

στις

Έκθεση πληροφοριών του ΝΑΤΟ, που αναφέρεται στις κινήσεις του ρωσικού πυρηνικού υποβρυχίου Belgorod, θέτει σε συναγερμό τα στρατηγεία των χωρών της Συμμαχίας.

Συναγερμό προκαλεί μία έκθεση μυστικών υπηρεσιών του ΝΑΤΟ, την οποία επικαλείται η Repubblica, η οποία αφορά το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο k-329 Belgorod και τις κινήσεις του.

Το πυρηνικό υποβρύχιο Belgorod φέρεται να βρίσκεται τώρα στη θάλασσα της Αρκτικής αλλά εκφράζονται φόβοι ότι η αποστολή του είναι να δοκιμάσει για πρώτη φορά τη σούπερ τορπίλη Poseidon, η οποία χαρακτηρίζεται ως το «Όπλο της Αποκάλυψης».

Το υποβρύχιο είναι «μάχιμο» από τον Ιούλιο και υποτίθεται ότι θα δοκιμάσει την τορπίλη Poseidon, μια πυρηνική κεφαλή που μπορεί να διανύσει δέκα χιλιάδες χιλιόμετρα. Και εκρήγνυται κοντά στην ακτή προκαλώντας ένα ραδιενεργό τσουνάμι, όπως οι περίφημες «βόμβες τσάρου» του Κρούσοφ (που δοκιμάστηκαν το 1961). Ο πύραυλος θα μπορούσε να έχει τα ίδια αποτελέσματα με τους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους (όπως ο Satan II).

Η είδηση της έκθεσης του ΝΑΤΟ που διανεμήθηκε στους συμμάχους υποδηλώνει ότι γίνονται προετοιμασίες και για μια πιθανή επιλογή πυρηνικής επίθεσης από τη Ρωσία.

Πρόκειται για ένα υποβρύχιο drone, το οποίο παρουσιάστηκε από το Κρεμλίνο το 2018, ως ένα από τα συστήματα που θα επιτρέψουν τη στρατηγική υπεροχή στη Ρωσία. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής έκδοσης της Rai, το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο ίσως εμπλέκεται στο «σαμποτάζ» του Nord Stream.

Το ΝΑΤΟ ωστόσο απαντά ότι «δεν σχολιάζουμε υποτιθέμενες διαρροές ή λεπτομέρειες πληροφοριών». Αυτό δήλωσε αξιωματούχος του ΝΑΤΟ όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις αναφορές ότι το ρωσικό υποβρύχιο Belgorod ενδέχεται να δοκιμάζει τον πύραυλο Poseidon στην Αρκτική Θάλασσα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ