Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ραγδαίες εξελίξεις με το «παράνομο» μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης: Δικαστήριο ανέστειλε την ισχύ του

Δημοσιεύθηκε

στις

Νωρίτερα σήμερα το Υπουργείο Εξωτερικών επέδωσε στην Πρεσβεία της Λιβύης στην Αθήνα Ρηματική Διακοίνωση, με την οποία αντικρούει τις ανυπόστατες αιτιάσεις περί «παράνομων» ενεργειών του ερευνητικού σκάφους SANCO SWIFT.

Δικαστήριο της Λιβύης – με χθεσινή του απόφαση – ανέστειλε τη «συμφωνία για εξερεύνηση υδρογονανθράκων» που υπέγραψε η κυβέρνηση της Τρίπολης πριν μερικούς μήνες.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε δικαστική πηγή και μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το εφετείο της Τρίπολης, το οποίο εξέδωσε τη χθεσινή απόφαση, άφησε χώρο στην κυβέρνηση της Τρίπολης να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Για την ώρα δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το σκεπτικό της απόφασης.

Σημειώνεται ακόμα πως η κυβέρνηση της Τρίπολης δεν έχει προβεί σε κανένα άμεσο σχόλιο για τη δικαστική απόφαση της Δευτέρας.

Υπενθυμίζεται πως λίγο νωρίτερα το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, επέδωσε σήμερα στην Πρεσβεία της Λιβύης στην Αθήνα Ρηματική Διακοίνωση με την οποία αντικρούει τις ανυπόστατες αιτιάσεις περί «παράνομων» ενεργειών του ερευνητικού σκάφους SANCO SWIFT.

Συγκεκριμένα, το ΥΠΕΞ αναφέρει ότι οι σεισμικές έρευνες που διεξάγονται από το ερευνητικό σκάφος, νότια της Πελοποννήσου και νότιο-δυτικά της Κρήτης, λαμβάνουν χώρα σε περιοχές ελληνικής δικαιοδοσίας, σύμφωνα με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ