Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ραγδαίες εξελίξεις με την Κιβωτό του Κόσμου: Έρευνα για 4 κακουργήματα για τον πατέρα Αντώνιο, την πρεσβυτέρα και άλλα 9 άτομα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης διέταξε έρευνα προς την Οικονομική Αστυνομία για τον πατέρα Αντώνιο και άλλους δέκα για 4 κακουργήματα.

Εισαγγελική παραγγελία προς την οικονομική αστυνομία για τη διερεύνηση τεσσάρων κακουργηματικών πράξεων (απιστία, υπεξαίρεση, ξέπλυμα χρήματος, φοροδιαφυγή) έδωσε ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης.

Στο μικροσκόπιο της οικονομικής αστυνομίας μπαίνουν συνολικά 11 πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία, ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα.

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, με την εισαγγελική παραγγελία ζητείται:

  • Φορολογικός έλεγχος στα οικονομικά της δομής για την τελευταία πενταετία
  • Διαχειριστικός έλεγχος και γνωστοποίηση της έκβασης του
  • Ερευνα για το αν έχουν δοθεί επιχορηγήσεις ή χρηματοδοτήσεις από κρατικούς φορείς ή από ευρωπαϊκούς πόρους προς την Κιβωτό
  • Άνοιγμα λογαριασμών για την τελευταία πενταετία σε εταιρικούς λογαριασμούς της Κιβωτού αλλά και σε λογαριασμούς έντεκα φυσικών προσώπων

Άφαντος ο πατήρ Αντώνιος μετά την εντολή να μην πλησιάζει τις δομές

Άφαντος παραμένει ο πατήρ Αντώνιος, ενώ υπάλληλοι της δομής στον Κολωνό δεν επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που τον θέλουν να βρίσκεται στο σπίτι του στον 4ο όροφο του κτιρίου, ενώ από την Αστυνομία αναφέρουν πως βρίσκεται εκεί, στη δομή του Κολωνού, στο διαμέρισμα όπου έγινε η τελευταία έφοδος από την Οικονομική Αστυνομία και εντοπίστηκαν τα 350.000 ευρώ σε μετρητά.

Σημειώνεται πως ο πατέρας Αντώνιος πρέπει να αποχωρήσει από το σπίτι του στη δομή μέσα σε ένα 24ωρο. Σε αντίθετη περίπτωση, σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η αστυνομία δεν έχει την υποχρέωση να βρίσκεται έξω από κάθε δομή της «Κιβωτού» και μπορεί να επέμβει μονάχα εάν κάποιος υπάλληλος καλέσει και ενημερώσει πως ο πατέρας Αντώνιος βρίσκεται μέσα στην εκάστοτε δομή.

Στενό περιβάλλον του πατέρα Αντωνίου αναφέρει πως δεν επρόκειτο να φέρει αντίρρηση στις οδηγίες των Αρχών και θα αποχωρήσει όπως του ζητείται. Παράλληλα, για την ώρα δεν έχει εκδοθεί καμία απόφαση για την πρεσβυτέρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ