Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Πότε τελειώνει η κακοκαιρία στην χώρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Έως το μεσημέρι της Παρασκευής 27/01 αναμένεται να συνεχιστεί η κακοκαιρία που πλήττει ολόκληρη τη χώρα με τον καιρό ωστόσο να παραμένει άστατος.

Σύμφωνα με το meteo, το μέτωπο καταιγίδων που επηρέασε αρκετά τμήματα της χώρας, τις βραδινές ώρες της Πέμπτης 26/01 προσεγγίζει το Ανατολικό Αιγαίο, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν μέχρι το τέλος της ημέρας και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Παρασκευή 27/1, τόσο στις προαναφερθείσες περιοχές όσο και στα νησιά του Bορειονατολικού Αιγαίου, ενώ τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 27/1 θα μετατοπιστούν σταδιακά προς τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Πότε τελειώνει η κακοκαιρία

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό, σήμερα Παρασκευή 27/1/2023, θα συνεχίσουν τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Αναλυτικά για την κακοκαιρία:

1. Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις προβλέπονται:

έως και τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και τις ανατολικές Κυκλάδες,

έως και τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και έως το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα.

2. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά, οι οποίες έως και τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές στη Θράκη (ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-600 μέτρα και πάνω).

3. Οι νότιοι άνεμοι θα φθάνουν τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ μέχρι το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά:

Περιορίζεται η κακοκαιρία σε Αν. Αιγαίο Δωδεκάνησα, ενώ και από το απόγευμα τα φαινόμενα εξασθενούν. Τοπικές νεφώσεις τις επόμενες ημέρες στα ανατολικά και νότια με παροδικά φαινόμενα. Κανονικές θερμοκρασίες και παγετός στα βόρεια.

 

 

Σήμερα, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων της ΕΜΥ, σήμερα, χρειάζεται προσοχή σε 5 περιοχές:

  • Θράκη
  • Νησιά Βορείου Αιγαίου
  • Ανατολικές Κυκλάδες
  • Νησιά Ανατολικού Αιγαίου
  • Δωδεκάνησα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ