Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Πυροβολισμός 16χρονου Ρομά: «Έβγαλα όπλο όταν πήγε να πατήσει για 3η φορά τους συναδέλφους μου» – Η κατάθεση του αστυνομικού

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο φως της δημοσιότητας βγήκε η κατάθεση του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο στη Θεσσαλονίκη – Υποστηρίζει ότι ο ανήλικος επιχείρησε να εμβολίσει τρεις φορές τη μοτοσυκλέτα της ΔΙΑΣ ενώ ο ίδιος πυροβόλησε δύο φορές μακριά από το σώμα του οδηγού

Στην προανακριτική διαδικασία, ο αστυνομικός υποστήριξε ότι ο 16χρονος επιχείρησε για τρίτη φορά να εμβολίσει τη μηχανή της ΔΙΑΣ κα ο ίδιος έριξε δύο πυροβολισμούς για να αποτρέψει αυτή την επίθεση, μία στον αέρα και μία χαμηλά προς το αυτοκίνητο. «Δεν μπορούσα να σημαδέψω με ακρίβεια λόγω της κατάστασης του δρόμου», ανέφερε ο αστυνομικός.

Ο αστυνομικός περιέγραψε στην κατάθεσή του ότι την ώρα που πυροβόλησε, η απόστασή του από το αγροτικό που οδηγούσε ο 16χρονος Ρομά ήταν τουλάχιστον 10 μέτρα, ενώ παράλληλα ο δρόμος σε εκείνο το σημείο «έχει ανηφορική κλίση» και «είναι λίγο ανώμαλος».

Ο αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ περιγράφει την καταδίωξη και -σύμφωνα με τις πληροφορίες- μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι: «(…) Τη στιγμή εκείνη, ενώ πλησιάζαμε με χαμηλότερη ταχύτητα από πίσω τους, μόλις είδα ότι το αγροτικό πάει για 3η φορά να χτυπήσει με φόρα και να πατήσει τους συναδέλφους μου, έβγαλα το όπλο μου και πυροβόλησα δύο φορές πάνω από τη μηχανή που ήταν σε κίνηση. Μία φορά στον αέρα και μία φορά προς το αγροτικό όχημα χαμηλά».

«Δεν μπορούσα να στοχεύσω με ακρίβεια, επειδή κρατούσα το όπλο με το ένα μου χέρι. Όταν πυροβόλησα είχα απόσταση περίπου 10 μέτρων από το αγροτικό και ήμουν περίπου στο ύψος των γραμμών. Στο σημείο αυτό ο δρόμος έχει μία μικρή κατηφορική κλίση και είναι λίγο ανώμαλος, διότι από εκεί περνούν μεγάλα φορτηγά και έτσι έχουν δημιουργηθεί ανωμαλίες στο οδόστρωμα. Μόλις πυροβόλησα, είδα το αγροτικό να εκτρέπεται της πορείας του και κατέληξε πάνω σε τοίχο παρακείμενου ξενοδοχείου», ανέφερε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Κούγιας, ο νομικός εκπρόσωπος του αστυνομικού, είχε χαρακτηρίσει «εντελώς αθώο» τον εντολέα του και υποστήριξε ότι ο 16χρονος επιτέθηκε μετωπικά με το φορτηγάκι στην πρώτη μοτοσυκλέτα «επιδιώκοντας τον θάνατο ή τον βαρύ τραυματισμό των επιβαινόντων σε αυτήν αστυνομικών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ