Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Πρόταση δυσπιστίας ΣΥΡΙΖΑ: Σε εξέλιξη η συζήτηση στη Βουλή

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση στη Βουλή μετά τη πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας στη βάση των «αδιάψευστων αποδείξεων» που, όπως είπε, περιέχει ο φάκελος που έλαβε χθες από τον επικεφαλής τής ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο για την παρακολούθηση ακόμα έξι ατόμων.

Την πρόταση αποδέχτηκε η κυβέρνηση με τη συζήτηση να ξεκινά χθες το απόγευμα. 

Κατά την ομιλία του στη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι, συγκεκριμένα, ο φάκελος που πήρε από τον κ. Ράμμο «περιείχε τα αποτελέσματα της έρευνας της ΑΔΑΕ», μετά από επίσημο αίτημα που κατέθεσε ο ίδιος τον περασμένο Δεκέμβριο να διεξαχθεί έλεγχος από την Αρχή στα αρχεία των παρόχων κινητής τηλεφωνίας προκειμένου να «διελευκάνει αν τέθηκαν πράγματι σε επισύνδεση, από την ΕΥΠ» τα εξής άτομα: «ο υπουργός εργασίας κ. Χατζηδάκης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΣ κ. Λαλούσης, ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας κ. Διακόπουλος, ο πρώην και ο νυν επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών κ.κ. Λάγιος και Αλεξόπουλος». «Η απάντηση που επισήμως έλαβα, ήταν έξι στα έξι», είπε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας, δηλώνοντας πως έχει την υποχρέωση μετά από αυτό να πει την «αλήθεια», απέναντι «στο σκοτάδι της συγκάλυψης που επιχειρήθηκε με εκβιασμούς». Σημείωσε, δε, πως σύμφωνα με τα ευρήματα, η «ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη» παρακολουθούσε τον κ. Χατζηδάκη για οκτώ μήνες, ενώ «άκουγε τους αρχηγούς του στρατεύματος, τον Σύμβουλο Ασφαλείας και τους επικεφαλείς της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών, για δύο περίπου χρόνια», βάζοντας στο στόχαστρο και την αρμόδια εισαγγελέα που είχε υπογράψει τις σχετικές διατάξεις και υποστηρίζοντας ότι «είναι μέλος του ρυπαρού και εγκληματικού δικτύου και την προστατεύει ο επικεφαλής τού εγκληματικού δικτύου, ο ίδιος ο πρωθυπουργός».

Κυρ. Μητσοτάκης: Καλοδεχούμενη η πρόταση δυσπιστίας

Καλοδεχούμενη χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης που βρισκόταν στην παρουσίαση του αναπτυξιακού σχεδίου για την Κρήτη όταν πληροφορήθηκε την εξέλιξη από τη Βουλή.

«Καλοδεχούμενη η πρόταση και είναι αλήθεια ότι τον παρακαλούσα πολλούς μήνες να το κάνει» είπε ο κ. Μητσοτάκης που πρόσθεσε ότι είναι « πολύ καλή ευκαιρία για να συγκρίνουμε πεπραγμένα τετραετιών. Επιδιώκω τη σύγκριση, ελάτε να συγκριθούμε» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος πρόσθεσε ότι «εύχομαι οι πολίτες να ξεπεράσουν το νέφος της τοξικότητας και να αντιληφθούν ποιοι μπορούν να τους μιλήσουν για το μέλλον τους».

«Θα είμαστε στη Βουλή και την Παρασκευή θα πάρουμε ψήφο εμπιστοσύνης και μέχρι να προκηρύξουμε τις εκλογές θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

 

Τι κρύβεται 

Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη βλέπουν πίσω από την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας προς την κυβέρνηση λίγο πριν την επίσημη προκήρυξη των εκλογών μια προσπάθεια του κ. Τσίπρα να περιχαρακώσει τον δικό του πολιτικό χώρο, συσπειρώνοντας τους ψηφοφόρους του κόμματος του. Ταυτόχρονα, όπως προσθέτουν οι ίδιες πηγές, επιχειρεί να επισκιάσει το ΠΑΣΟΚ, εκμεταλλευόμενος την απουσία Ανδρουλάκη από την Βουλή, αλιεύοντας ψηφοφόρους της κεντροαριστεράς ή επαναπατρίζοντας ορισμένους που είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ το 2019, αλλά ίσως τώρα επιστρέφουν στο ΠΑΣΟΚ.

Όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης των υποκλοπών, κυβερνητικές πηγές λένε ότι η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί με ευθύτητα από την πρώτη στιγμή, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που αναλογούσαν και αποδίδοντας ευθύνες με την απομάκρυνση προσώπων από θέσεις ευθύνης. Τονίζουν σε όλους τους τόνους ότι το θέμα παραπέμφθηκε άμεσα στη δικαιοσύνη που είναι αρμόδια να δώσει όλες τις απαντήσεις, ενώ ταυτόχρονα ψηφίστηκε ένα σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ, χωρίς να διακυβεύεται ο ρόλος μιας πολύτιμης Υπηρεσίας.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ