Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Πρόεδρος ΑΣΕΠ: Δεν ευθύνεται ο ΑΣΕΠ για τις καθυστερήσεις στις προσλήψεις στον ΟΣΕ

Δημοσιεύθηκε

στις

«Στα μέσα Ιανουαρίου τελείωσαν οι συζητήσεις και εγκρίθηκε η προκήρυξη για τον ΟΣΕ» δήλωσε ο Θάνος Παπαϊωάννου, πρόεδρος του ΑΣΕΠ.

Tηλεφωνική παρέμβαση στην ΕΡΤ έκανε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Θάνος Παπαϊώαννου με αφορμή καταγγελία του εργαζομένου της Hellenic Train, Νίκου Κουτσούκη, για σκόπιμες καθυστερήσεις στις προσλήψεις εργαζομένων στους σιδηροδρόμους μέσω του ΑΣΕΠ. Ισχυρισμό τον οποίο διέψευσε ο κ. Παπαϊωάννου λέγοντας ότι αρμόδιος φορέςας είναι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Hellenic Train).

«Το έγγραφο από τον ΟΣΕ, που έχει ένα σχέδιο προκήρυξης μάς ήρθε τέλη Αυγούστου 2022. Συζητήσαμε το σχέδιο προκήρυξης με τον ΟΣΕ γιατί πρώτη φορά ακολουθούσαν αυτή την διαδικασία. Στα μέσα Ιανουαρίου τελείωσαν οι συζητήσεις και εγκρίθηκε η προκήρυξη.

Από τότε, σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι αρμοδιότητες -σύμφωνα με τη νομοθεσία- ανήκουν στον ΟΣΕ- για την επεξεργασία των αιτήσεων. Υπήρξαν 11.000 αιτήσεις, ένας πολύ μεγάλος αριθμός. Σε αυτή την φάση ο ΑΣΕΠ δεν έχει καμία εμπλοκή. Θα έχει όταν έρθει η ώρα των ενστάσεων» υποστήριξε ο κ. Παπαϊωάννου τονίζοντας ότι για να γίνουν ενστάσεις πρέπει να γίνουν και οι προσλήψεις.

Αναφορικά με το πότε θα γίνουν οι προσλήψεις δήλωσε ότι ο ίδιος δεν το γνωρίζει. «Το να πούμε ότι η νομοθεσία για τις προσλήψεις στον ΟΣΕ είναι περίπλοκη και δημιουργεί καθυστερήσεις να το πούμε. Σε καμία στιγμή η εφαρμογή αυτής της νομοθεσίας δεν είναι στο πεδίο του ΑΣΕΠ.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ καλείται να την εφαρμόσει» απάντησε ο κ. Παπαϊωάννου θέλοντας να διευκρινίσει τα όλα όσα ισχυρίστηκε ο κ. Κουτσούκης στον αέρα της ίδιας εκπομπής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ