Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Προσωπικός Γιατρός: Πότε ξεκινούν τα πρόστιμα – Νέες διευκρινίσεις για τα ραντεβού και τις ειδικότητες

Δημοσιεύθηκε

στις

«Δεν είναι υποχρεωτικό να αλλάξουν γιατρό οι ασθενείς», ξεκαθαρίζει ο Μάριος Θεμιστοκλέους, τονίζοντας πως ο Προσωπικός Γιατρός δεν είναι μόνο για… να γράφει φάρμακα.

«Ο Προσωπικός Γιατρός μπορεί να μας συμβουλεύσει για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, καθώς για μια σειρά από πράγματα», τόνισε την Πέμπτη ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους – ανακοινώνοντας πως θα προστεθούν και άλλες ειδικότητες γιατρών.

«Δεν διαταράσσουμε τις υπάρχουσες σχέσεις ασθενούς με γιατρό, δεν αλλάζουμε τις σχέσεις που έχουν τώρα. Δίνουμε μια εξτρά παροχή. Δεν είναι υποχρεωτικό να αλλάξουν γιατρό οι ασθενείς», διευκρίνισε άλλωστε.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, υποστήριξε πως η μεταρρύθμιση στην Υγεία θα προχωρά σιγά-σιγά, ενώ απαντώντας στα παράπονα των πολιτών για τη μη ύπαρξη διαθέσιμων ραντεβού διαβεβαίωσε ότι στις 20 Σεπτεμβρίου που θα «ανέβουν» τα ραντεβού, θα υπάρχουν χιλιάδες ελεύθερα ραντεβού, που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από την 1η Οκτωβρίου.

«Υπάρχει ιδιαιτερότητα στα νησιά που έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχουν γιατροί, υπάρχει και η Αττική», ανέφερε ακόμη, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Τρία εκατομμύρια πολίτες έχουν εγγραφεί σε όλη την χώρα, στην Αττική έχουν μπει 500.000.

Πότε ξεκινούν οι ποινές

«Δεν θα υπάρχουν ποινές μέχρι να ομαλοποιηθεί το σύστημα», ξεκαθάρισε παράλληλα.

Όμως, όσο υπάρχουν κενές θέσεις ασθενών και δεν εγγράφονται οι πολίτες, οι ποινές θα παραμένουν.

Στο ερώτημα γιατί δεν υπάρχει μεγάλη συμμετοχή γιατρών στο πρόγραμμα, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας απάντησε πως «αυξήσαμε πολύ τις αποδοχές».

Αν αυτό δεν είναι αρκετό, θα δούμε και τι άλλο χρειάζεται. Θα μπουν και άλλες ειδικότητες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ