Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Πρεμιέρα για την Black Friday: Το ωράριο των καταστημάτων

Δημοσιεύθηκε

στις

Από 25 έως 28 Νοεμβρίου περιμένουμε τις μεγάλες προσφορές για τη Black friday – Τι συμβουλεύει τους καταναλωτές ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Black Friday σήμερα και τόσο τα μαγαζιά όσο και οι καταναλωτές ετοιμάζονται για τις εκπτώσεις και τις προσφορές.

H πλειοψηφία των καταστημάτων θα έχει ωράριο από τις 09:00 π.μ. μέχρι τις 21:00 μ.μ.. Τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου σε όλη την επικράτεια από τις 11:00 έως τις 20:00, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ).

Επίσης, τη Δευτέρα 28/11/2022 είναι η Cyber Monday και οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις θα έχουν μεγάλες προσφορές σε ποικιλία προϊόντων, με την αρτιότερη δυνατή εξυπηρέτηση και σεβασμό στο καταναλωτικό κοινό.

Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων

Στην Αθήνα:

  • Τα περισσότερα καταστήματα παραμένουν ανοιχτά μεταξύ 09:00 – 21:00, εκτός από εκείνα που εφαρμόζουν σπαστό ωράριο, μεταξύ 09:00 – 14:30 και 17:30 – 21:00.
  • Στα καταστήματα εντός των εμπορικών κέντρων, το ωράριο λειτουργίας είναι 10:00 – 21:00.

Κυριακή με ανοιχτά μαγαζιά

Μετά από αλλεπάλληλες ανατροπές, αυτή την Κυριακή 27 Νοεμβρίου τα μαγαζιά θα μπορέσουν να ανοίξουν με τις προσφορές τις Black Friday να συνεχίζονται.

Εάν και η λειτουργία των καταστημάτων για την ερχόμενη Κυριακή δεν είναι υποχρεωτική, τα περισσότερα πολυκαταστήματα έχουν επιβεβαιώσει ότι θα παραμείνουν ανοιχτά την Κυριακή, με το ωράριο να διαμορφώνεται μεταξύ 11:00 και 20:00. Ειδικότερα, αυτές τις ώρες θα λειτουργήσουν τα παρακάτω πολυκαταστήματα:

  • Attica, The Department Store
  • Τhe Mall Athens
  • Golden Hall
  • Athens Metro Mall
  • Avenue
  • McArthurGlenn

Οι καταναλωτές θέλουν προσφορές στα σούπερ μάρκετ

Όπως αναφέρει μιλώντας το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ιδρυτής της Ierax Analytix, Χάρης Λαλάτσης αν και η Black Friday συνηθίζεται να είναι μια μέρα αφιερωμένη σε αγορές κυρίως ηλεκτρονικών συσκευών, εφέτος θα είναι διαφορετική, ελέω πληθωριστικών τάσεων, με τους καταναλωτές να προτιμούν τις προσφορές στα προϊόντα των σούπερ μάρκετ προκειμένου να αποθηκεύσουν – κυρίως τρόφιμα – για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται για τα νοικοκυριά.

Έρευνα που πραγματοποίησε η ierax analytix σε 890 άτομα πανελλαδικά, 18 έως 60 ετών και με ισορροπία στο φύλο, από 16 έως 21 Νοεμβρίου έδειξε ότι 3 στους 4 καταναλωτές θέλουν Black Friday από τα σούπερ μάρκετ. Σημειώνεται ότι αντίστοιχο ήταν και το περυσινό ποσοστό σε έρευνα που πραγματοποίησε η ierax analytix.

«Η σημαντική διαφορά σε σχέση με πέρυσι είναι πως ενώ το 2021 οι καταναλωτές ήθελαν Black Friday από τα σούπερ μάρκετ για να αγοράσουν καθαριστικά, κρασιά και προϊόντα ενόψει Χριστουγέννων, εφέτος θέλουν να αγοράσουν τρόφιμα μακράς διάρκειας και κατεψυγμένα» τονίζει ο κ. Λαλάτσης. Την ίδια ώρα, 67% των ερωτώμενων δηλώνουν ότι θα αγόραζαν από τα σούπερ μάρκετ περισσότερα προϊόντα από όσα χρειάζονται για να τα αποθηκεύσουν, 28% θα αγόραζαν μόνο όσα χρειάζονται ενώ 6% δεν θα αγόραζαν κάτι.

Από τα συμπεράσματα της έρευνας, σύμφωνα με τον κ. Λαλάτση, προκύπτει «η ανάγκη τα σούπερ μάρκετ να συμμετάσχουν δυναμικά στη ετήσια γιορτή της Black Friday καθώς οι καταναλωτές, λόγω των έντονων πληθωριστικών πιέσεων και του μειωμένου διαθέσιμου εισοδήματος, εκμεταλλεύονται τη συγκεκριμένη περίοδο για να αγοράσουν κυρίως τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης παρά ηλεκτρονικές συσκευές. «Το ποσοστό των καταναλωτών που θέλουν εκπτώσεις στα σούπερ μάρκετ για να γεμίσει ψυγεία και αποθήκες, δείχνει το φόβο για το χειμώνα που έρχεται από τους καταναλωτές», σημειώνει ο ίδιος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ