Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Πού ψηφίζω και πώς στις Ευρωεκλογές 2024

Δημοσιεύθηκε

στις

Δείτε πού ψηφίζετε στις Ευρωεκλογές 2024 αλλά και τι ισχύει για την ψήφο με gov wallet.gr.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις Ευρωεκλογές 2024 την Κυριακή 9 Ιουνίου όπου οι ψηφοφόροι από 17 ετών και άνω καλούνται να εκλέξουν τους 21 ευρωβουλευτές που θα μας εκπροσωπήσουν στις Βρυξέλλες. Η ψηφοφορία είναι υποχρεωτική, αλλά προβλέπονται εξαιρέσεις για άτομα άνω των 70 ετών και για ψηφοφόρους που έχουν ζητήματα ανωτέρας βίας.  Τα πολιτικά κόμματα πρέπει να συγκεντρώσουν τουλάχιστον το 3% των ψήφων για να μπορέσουν να εκλέξουν ευρωβουλευτή.

Ευρωεκλογές 2024: Πού ψηφίζω

Από το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώθηκε ότι ο κατάλογος με τα εκλογικά τμήματα για τις Ευρωεκλογές 2024 επικαιροποιήθηκε και αναρτήθηκε στην σελίδα του Υπουργείου και οι ψηφοφόροι μπορούν να μπουν και να δουν που ψηφίζουν πατώντας εδώ και εισάγοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία που τους ζητώνται.

Ποια έγγραφα χρειάζονται τη μέρα της ψηφοφορίας

Αφού δείτε πού ψηφίζετε και πάτε στο εκλογικό σας τμήμα, για να ψηφίσετε, θα πρέπει να έχετε μαζί σας ταυτότητα ή διαβατήριο, άδεια οδήγησης ή ασφαλιστικό βιβλιάριο, τα οποία θα ελεγχθούν. Η ταυτοποίηση των ψηφοφόρων μπορεί να γίνει και με τη χρήση της εφαρμογής ψηφιακής ταυτότητας στο gov.wallet.gr

Ως ψηφοφόρος με αναπηρία, ψηφίζετε αυτοπροσώπως ως απόλυτη προτεραιότητα, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους σε κάθε εκλογικό κέντρο. Επιτρέπεται συνοδός ψηφοφόρος στην οθόνη, κατόπιν αξιολόγησης του προέδρου της εφορευτικής επιτροπής του εκλογικού τμήματος, με ευθύνη και υπό την παρουσία τους. Επιτρέπεται επίσης η συντροφιά σκύλου. Μπορείτε επίσης να ασκήσετε το δικαίωμα ψήφου σας μέσω ταχυδρομείου.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ