Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Πορεία διαμαρτυρίας κατά της Χρυσής Αυγής στο Μαρούσι (photos)

Δημοσιεύθηκε

στις


Μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στο Μαρούσι το απόγευμα της Πέμπτης ενάντια στο άνοιγμα γραφείων της οργάνωσης βορείων προαστίων της Χρυσής Αυγής, τα οποία θυμίζουμε πως μετακόμισαν εκεί από το γειτονικό Ηράκλειο.

Η συμμετοχή των πολιτών ήταν μεγάλη ξεπερνώντας, σύμφωνα με μαρτυρίες, τα 1000 άτομα. Η πορεία ξεκίνησε από το σταθμό ΗΣΑΠ και σε γενικές γραμμές δεν είχαμε παρατράγουδα (σ.σ. υπήρξε έντονη παρουσία της αστυνομίας) με την εξαίρεση φθορών σε τζαμαρία. Αξίζει να αναφερθεί πως υπήρξε καταγγελία, πριν την πορεία, για επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής σε πολίτη που μοίρταζε προκηρύξεις σχετικά με την πορεία.

Ανακοίνωση της παράταξης του Λευτέρη Μαγιάκη
 
Στην πορεία συμμετείχε, μεταξύ άλλων, και η παράταξη “Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι” με παρόντα τον επικεφαλής της κ. Λευτέρη Μαγιάκη.
Στην ανακοίνωση της παράταξης, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής: “…Απόντες από τη σημερινή μεγάλη, ειρηνική διαδήλωση ήταν ο δήμαρχος Γ. Πατούλης και τα στελέχη της παράταξής του.Εύλογα δημιουργούνται απορίες: Γιατί ο δήμαρχος δεν έχει πάρει ακόμη πολιτική θέση ενάντια στο άνοιγμα γραφείων μιας οργάνωσης που κατηγορείται από τη δικαιοσύνη ως εγκληματική και που η παρουσία της αποτελεί διαρκή απειλή για τις οικογένειες που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή;
Εμείς δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι ο δήμαρχος Γ. Πατούλης θυσιάζει την ειρηνική διαβίωση των πολιτών της πόλης μας για  μικροπαραταξιακούς λόγους. Ωστόσο, η σιωπή του, μας προβληματίζει εύλογα.
Η παράταξή μας χαιρετίζει την αθρόα, αγωνιστική και υπεύθυνη συμμετοχή των πολιτών στην σημερινή αντιφασιστική πορεία. Μαζί θα συνεχίσουμε τις ενέργειες για το άμεσο κλείσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής, ώστε να μην επιτρέψουμε να γίνει η πόλη μας ορμητήριο των φασιστών και τη διασφάλιση της ηρεμίας σε μια από τις μεγάλες γειτονιές της.
Μαρούσι δημοκρατικό, αντιφασιστικό”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ