Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

ΠΟΕΔΗΝ: 24ωρη απεργία στην Περιφέρεια – Πορεία στην Αθήνα με στάση εργασίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Στάση εργασίας των υγειονομικών υπαλλήλων από τις 08:00 – 15:00 στην Αττική, αλλά και 24ωρη απεργία της Περιφέρειας την Τετάρτη (1/12) με αιτήματα τα ασφαλιστικά, μισθολογικά και εργασιακά, με την ΠΟΕΔΗΝ να πραγματοποιεί συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου, το υπουργείο Οικονομικών και αμέσως μετά στο Υγείας.

Σύμφωνα με υπόμνημα που υπέβαλε την Τρίτη 30 Νοεμβρίου, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σκιαγραφεί την κατάσταση στον χώρο της Δημόσιας υγείας και τονίζει τις υπάρχουσες ανάγκες, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι το σύστημα βρίσκεται στην «κόψη του ξυραφιού».

Παράλληλα επισήμανε στην ΕΡΤ πως με τις 7.000 αναστολές εργασίας που δεν αναπληρώθηκαν και τις 2000 περίπου συνταξιοδοτήσεις χωρίς να γίνει καμία μόνιμη πρόσληψη προσωπικού, το σύστημα ξεπέρασε τα όριά του με δεκάδες διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ καθημερινά. Με επιλογή ασθενών για ΜΕΘ, θέτοντας και θέματα ασφάλειας του υγειονομικού προσωπικού όπως και τη συνολική μισθολογική και φορολογική βελτίωση των συνθηκών εργασίας των υγειονομικών.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ