Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Πισπιρίγκου: Για ακόμη 6 μήνες στη φυλακή – Παρατείνεται η προσωρινή της κράτηση

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη συνέχιση της προσωρινής κράτησης της Ρούλας Πισπιρίγκου, για ακόμη έξι μήνες για την κατηγορία της διπλής ανθρωποκτονιας των μικρότερων παιδιών της, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθήνας, ενώπιον του οποίου εκδικάζονται οι ανθρωποκτονίες Μαλένας και Ίριδας Δασκαλάκη.

Το δικαστήριο, ομόφωνα υιοθέτησε την εισαγγελική εισήγηση για παράταση της προσωρινής κράτησης έως τις 30/9/2024. Νωρίτερα, η εισαγγελεας της έδρας, ανέφερε ότι «προκύπτουν σοβαρές ένδειξης ενοχής σε βάρος της κατηγορουμένης από το παραπεμπτικό βούλευμα, αλλά και από το συμπέρασμα της ιατροδικαστικής γνωμάτευσης των Καρακούκη – Καλόγρια».

Η εισαγγελική λειτουργός τόνισε ότι πρόκειται «για θανατους αναπάντεχους και απροσδιόριστους που έλαβαν χώρα με μόνο την παρουσία της μητέρας» και σε συνδυασμό «με τον τρόπο που φέρεται να τέλεσε τα αδικήματα», προκύπτουν ικανές ενδείξεις ώστε να ζητηθεί η συνέχιση της προσωρινής της κράτηση.

Η δεύτερη δίκη για την οποία η κατηγορούμενη παιδοκτόνος από την Πάτρα, κάθεται στο εδώλιο για τις δολοφονίες και της 3,5 ετών Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας, έχει διακοπεί ήδη αρκετές φορές, λόγω της αποχής των δικηγόρων της Αθήνας τους προηγούμενους μήνες. Εφόσον ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία, πρώτος μάρτυρας θα καταθέσει ο πρώην σύζυγός της, Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος βρίσκεται από νωρίς στη δικαστική αίθουσα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ