Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Περιφέρεια Αττικής: Προϋπολογισμός Ανάπτυξης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Δημοσιεύθηκε

στις

Εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής οι προτάσεις της Διοίκησης για τον Προϋπολογισμό και το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων του 2022.

«Οι ανάγκες και η ασφάλεια των πολιτών, αποτελούν βασική προτεραιότητα μας. Ο Προϋπολογισμός, όπως και το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων του 2022 αποτυπώνει με ρεαλισμό το όρμα μας μας για μια Αττική με αναπτυξιακό πρόσημο. Στο επίκεντρο των πολιτικών μας είναι ο άνθρωπος και είμαστε έτοιμοι να συγκρουστούμε με όλες εκείνες τις δυνάμεις που εμποδίζουν την βελτίωση της ποιότητας ζωής του και την αναπτυξιακή πορεία της Αττικής μας».

Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ολοκληρώθηκε με την υπερψήφισή της πρότασης της  διοικούσας παράταξης  του προϋπολογισμού ύψους 343 εκ. ευρώ και του Προγράμματος Εκτελεστέων έργων για το 2022. Τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην ίδια συνεδρίαση καταψήφισαν την πρόταση Προϋπολογισμού που κατέθεσε η παράταξη «Δύναμη Ζωής».

 

«Πράσινη Περιφέρεια»

Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι ο προϋπολογισμός του 2022 αποτελεί το βασικό εργαλείο για να γίνει πράξη το σχέδιο της διοικούσας παράταξης για μια Πράσινη Αττική, θωρακισμένη από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης και τους κινδύνους που προκαλούν φαινόμενα όπως η πανδημία. Στην τοποθέτηση του υπογράμμισε, μεταξύ άλλων ότι για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα, η Περιφέρεια Αττικής πρωτοπορεί καταθέτοντας ένα συγκεκριμένο Master Plan που αφορά στην αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης και την Πολιτική Προστασία. Επίσης τόνισε, ότι με σταθερά και μεθοδικά βήματα η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται πρώτη σε απορροφητικότητα πόρων του ΕΣΠΑ, ενώ υπογράμμισε ότι εμβληματικά έργα και υποδομές εξασφαλίζουν χρηματοδοτήσεις μέσω ευρωπαϊκών πόρων, δίνοντας με τον τρόπο αυτό τη δυνατότητα να αξιοποιηθούν οι ίδιοι πόροι  προς όφελος των πολιτών των 66 δήμων της Αττικής.

 

«Οι προτεραιότητες της νέας προγραμματικής Περιόδου»

 

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του 2022, τόνισε ότι ένα ποσοστό 40% περίπου, αφορά ανελαστικές δαπάνες, όπως μισθοδοσία. Ο Γ. Πατούλης τόνισε ότι  προτεραιότητες της σημερινής διοίκησης αποτελούν:

 

Η δημιουργία υποδομών και υλοποίηση έργων και δράσεων για φιλική προς το περιβάλλον διαχείριση των απορριμμάτων, με έμφαση στην ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία.

Η ενίσχυση της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Αττικής.

Η διατήρηση και ενίσχυση των κοινωνικών δομών.

Η δημιουργία φιλικού προς τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα περιβάλλοντος.

Η ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας της Αττικής.

Η τουριστική προβολή της Περιφέρειας Αττικής.

Η υλοποίηση εμβληματικών παρεμβάσεων που αναδεικνύουν την Αττική.

Η υλοποίηση πράσινων έργων που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση των λυμάτων και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ