Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Περιφέρεια Αττικής: Ο απολογισμός της διοίκησης Πατούλη τη διετία 2019 – 2021

Δημοσιεύθηκε

στις

Τις κυριότερες παρεμβάσεις που έχουν γίνει από τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής την τελευταία διετία σε νευραλγικούς τομείς που σχετίζονται με την ανάπτυξη, την ασφάλεια, τις υποδομές, την πράσινη οικονομία, την υγεία, την κοινωνική αλληλεγγύη, αλλά και τους βασικούς στόχους για τη νέα διετία, προσδιόρισε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στην εκδήλωση απολογισμού του Έργου της σημερινής διοίκησης που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που μεταδόθηκε και μέσω live streaming, παρουσιάστηκε βίντεο απολογισμού του έργου της διοίκησης της Περιφέρειας την τελευταία διετία.
Μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης στην παρουσίασή του αναφέρθηκε:
• Στα περισσότερα από 900 έργα προϋπολογισμού άνω των 2.2 δις ευρώ που υλοποιούνται σήμερα στην Αττική
• Στους υψηλούς ρυθμούς απορρόφησης του ΠΕΠ Αττικής που αγγίζουν το 68,4%
• Στα ενταγμένα έργα που ξεπερνούν τα 10.000
• Στο γεγονός ότι περισσότεροι από 220.000 συνάνθρωποί μας, ωφελούνται από τα προγράμματα κοινωνικής πολιτικής της Περιφέρειας
• Στα μεγάλα βήματα που έχουν γίνει στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού της Περιφέρειας
• Στα πάνω από 500 εκ. που διατέθηκαν από την Περιφέρεια, για τη διαχείριση των συνεπειών της πανδημίας,
• Στις δράσεις για την πρόληψη υγείας
• Στο στρατηγικό σχέδιο για μία βιώσιμη και αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων
«Όραμά μας να καταστήσουμε την Περιφέρεια Αττικής, Πρώτη. Στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, στα έργα που αναβαθμίζουν την καθημερινότητα όλων μας στην ασφάλεια, στην αλληλεγγύη, στην κοινωνική προστασία, στην υγεία, στην προστασία του περιβάλλοντος, την κυκλική οικονομία και στην ποιότητα ζωής των πολιτών της. Πρώτη. Αυτή πιστεύουμε ότι πρέπει να είναι η θέση που αξίζει στην ΑΤΤΙΚΗ. Θέλουμε την Αττική, Πρώτη, σε όλα. Θέλουμε την Περιφέρεια Αττικής, διαρκώς δίπλα στον πολίτη, 365 μέρες το χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση ο κ. Πατούλης  ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει και δεύτερη θητεία προκειμένου να ολοκληρωθεί το σχέδιο της διοίκησης, να γίνει η Αττική Πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα και από τις Πρώτες στην Ευρώπη.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκη και του Υφ. Πολιτισμού και Αθλητισμού Ε. Αυγενάκη. Βιντεοσκοπημένα μηνύματα με αφορμή την παρουσίαση του απολογιστικού έργου απέστειλαν οι Υπουργοί Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδης, Εσωτερικών Μ. Βορίδης και ο Υφ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ι. Τσακίρης. Επίσης αναγνώστηκε γραπτό μήνυμα που απέστειλε ο Υπουργός Υγείας Αθ. Πλεύρης.
Το έργο της διοίκησης της Περιφέρειας εξήραν στο σύνολό τους οι Υπουργοί και Υφυπουργοί που χαιρέτησαν στην εκδήλωση εστιάζοντας στην εποικοδομητική και γόνιμη συνεργασία που έχουν με την Περιφέρεια προς όφελος των πολιτών. Την εκδήλωση παρουσίασε η Δημοσιογράφος Μάριον Μιχελιδάκη
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ι. Σελίμης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Αττικής Γ. Μαρκόπουλος, Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Πρυτάνεις Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Αττικής και Υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας.

Συνοπτικά ο απολογισμός του έργου της διοίκησης της Περιφέρειας σε σχεδιαγράμματα:

Παρουσίες στην εκδήλωση
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν Οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες:
Πέππας Νικόλαος (Αντ/χης Οικονομικών), Κόκκαλης Βασίλειος (Αντ/χης Πολιτικής Προστασίας), Γιαννακόπουλος Βασίλειος Αντ/χης Μεταφορών και Επικοινωνιών), Κουρή Μαρία (Αντ/χης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης), Κεχρής Γιάννης (Θεμ. Αντ/χης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας), Βιδάλη Μαίρη (Αντ/χης Πολιτισμού) και Βλάχος Γιώργος (Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης)
Οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες:
Αντωνάκου Σταυρούλα (Αντ/χηςΠ.Ε.Πειραιώς), Αυγερινός Αθανάσιος ( Αντ/χης Π.Ε Ανατολικής Αττικής), Θεοδωρακοπούλου Βασιλική (Αντ/χης Π.Ε Νήσων), Κεφαλογιάννη Λουκία (Αντ/χης Βορείου Τομέα Αθηνών), Κοσμόπουλος Ελευθέριος ( Αντ/χης Π.Ε. Δυτικής Αττικής), Λεωτσάκος Ανδρέας (Αντ/χης Π.Ε Δυτικού Τομέα Αθηνών), Νάνου Δήμητρα (Αντ/ χης Π.Ε. Νοτίου Τομέα), Δημόπουλος Γεώργιος (Αντ/χης Π.Ε. Κεντρικού Τομέα).
Επίσης οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι:
Αγγελόπουλος Γεώργιος, Αγγελοπούλου Μαρία, Αδαμοπούλου Γεωργία, Αλεξανδράτος Χαράλαμπος, Βάρσου Μαργαρίτα (με livestreaming), Βλάχου Γεωργία, Βοϊδονικόλας Σταύρος, Γεωργόπουλος Γεώργιος (με livestreaming), Γρηγορίου Ηλίας, Δαλιάνη Φωτεινή, Ζέρβα Μαρία, Θεοδωρόπουλος Χρήστος, Κατσιγιάννης Αθανάσιος (με livestreaming), Κοσμίδη Ευρώπη, Λεονάρδου Πολυτίμη, Μελάς Σταύρος, Μπαρμπαγιάννη Ευγενία, Παπαγεωργίου Νικόλαος, Χ. Ρώμας.
Επιπρόσθετα ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Δ. Μπουραντώνης, ο καθηγητής τμ. Χημείας Νικόλαος Θωμαϊδης Πρόεδρος Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης & Πρόεδρος Εταιρείας Αξιοποιήσεως και Διαχειρίσεως της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού & Ανάπτυξης Παντείου Χρήστος Παπαθεοδώρου, ο Γ. Ε. Χατζαράκης Πρόεδρος Δ.Ε. Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής & Τεχνολογικής Επαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ), ο Γενικός Διευθυντής του ΕΔΔΥΠΠΥ Σ. Παπασπυρόπουλος, ο Πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΔΣΝΑ Γ. Ζαχαρόπουλος.
Τέλος οι Γενικοί Διευθυντές της Περιφέρειας:
Γ. Προκοπιάδου (Γενική Διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας), Π. Χριστακόπουλος (Γενικό Δ/ντή Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής & Αλιείας), Α. Παρασκευοπούλου (Γενική Διευθύντρια Βιώσιμης Ανάπτυξης & Κλιματικής Αλλαγής), Η. Δόλγυρας (Γενικό Διευθυντή Μεταφορών & Επικοινωνιών), και η κα Α. Μεγάλου (Γενική Δ/ντρια Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας), η οποία συνδέθηκε ψηφιακά (livestreaming)
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ