Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Παραμένει στο Ηράκλειο το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής

Δημοσιεύθηκε

στις

Ευτυχή κατάληξη είχαν οι προσπάθειες του Δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου, καθώς και των μελών του δημοτικού συμβουλίου, οι οποίοι τον τελευταίο καιρό αγωνίστηκαν για να παραμείνει στην πόλη το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα. Στην επίσημη έκθεση των στρατηγών της Ελληνικής Αστυνομίας για την αναδιάταξη των Α.Τ. σε όλο το Νομό Αττικής, η οποία παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες, το τοπικό Τμήμα Ηρακλείου Αττικής διατηρείται στο σημείο όπου λειτουργεί μέχρι σήμερα.
Το κατόρθωμα του Δήμου Ηρακλείου συνιστά ιδιαίτερη επιτυχία, αν αναλογιστεί κανείς ότι, σύμφωνα με το πλάνο, στην βορειοανατολική Αττική παραμένουν μονάχα 20 από τα 35 αστυνομικά τμήματα που λειτουργούν σήμερα.
Η εν λόγω έκθεση αποτελεί και το πεδίο της διαβούλευσης που ξεκινά ανάμεσα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τις τοπικές κοινωνίες με στόχο την ενίσχυση της αστυνόμευσης στον αστικό ιστό, κάτι που αποτελεί και το επόμενο βήμα στο σχέδιο της νέας δημοτικής αρχής Ηρακλείου Αττικής.
Με την παρουσίαση της έκθεσης, λοιπόν, σηματοδοτήθηκε η έναρξη αυτού του διαλόγου, παρουσίαση η οποία έλαβε χώρα στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής όπου και παραβρέθηκε ο Νίκος Μπάμπαλος.

Τι δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου
Ο Δήμαρχος αφού ευχαρίστησε την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου, Δημήτρη Αναγνωστάκη, που κατανόησαν τους λόγους για τους οποίους το Ηράκλειου έπρεπε να διατηρήσει στα όριά του το Α.Τ., τόνισε:
«Είναι σημαντικό ότι το τοπικό Τμήμα της πόλης μας παραμένει, όμως τα κτίρια από μόνα τους δεν αρκούν για να πετύχουμε τον κοινό μας στόχο που δεν είναι άλλος από το να παρέχουμε επαρκή ασφάλεια για τους πολίτες μας. Σε αυτόν τον διάλογο έχει ιδιαίτερη σημασία να ακούσετε τις προτάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής είναι στη διάθεσή σας για όποια συνεργασία».

Διαβάστε επίσης:

Αισιοδοξία για παραμονή του Α.Τ. στο Ηράκλειο Αττικής

Μπάμπαλος και Βλασσόπουλος ένωσαν δυνάμεις

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ