Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

«Παράθυρο» Μητσοτάκη για έκτακτο δώρο Πάσχα: Αποκαλύψεις για επιταγή ακρίβειας

Δημοσιεύθηκε

στις

Με τον πλέον επίσημο τρόπο επιβεβαιώθηκε η πρόθεση της κυβέρνηση να δώσει ένα έκτακτο δώρο στις γιορτές του Πάσχα.

Ανοιχτό παράθυρο για έκτακτο δώρο Πάσχα άφησε χτες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη, μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό STAR. Ανέφερε ωστόσο ότι δεν μπορεί να προεξοφλήσει την πορεία της ελληνικής οικονομίας παρά τα «θετικά σημάδια» του προϋπολογισμού μέχρι τώρα.

Συγκεκριμένα τόνισε «Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, δεν υπάρχει καμία πρόσθετη εξαγγελία την οποία μπορώ να κάνω και διότι θα ήταν ανεύθυνο εκ μέρους μου στον δεύτερο μήνα του έτους να μπορώ να προεξοφλήσω ποια θα είναι η πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού. Τα στοιχεία μέχρι στιγμής είναι ενθαρρυντικά, αλλά δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να σας πω τίποτα περισσότερο από αυτά που λέω».

Με τις ευρωεκλογές να είναι μπροστά και την πορεία της ελληνικής οικονομίας, μία έκτακτη επιταγή ακρίβειας φαίνεται να έχει «κλειδώσει». Η κυβέρνηση όμως προσπαθεί να μην σηκώσει πολύ τον πήχη μέχρι να έχει καθαρή εικόνα του πλεονάσματος που μπορεί να «μοιράσει» στις ευάλωτες ομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το έκτακτο δώρο Πάσχα θα δοθεί με μοντέλο… Χριστουγέννων δηλαδή δικαιούχοι θα είναι:

  • 800.000 δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ.
  • 1,055 εκατ. συνταξιούχοι που δεν είχαν προσωπική διαφορά ή είχαν κάτω των 10 ευρώ και λαμβάνουν άθροισμα κύριων συντάξεων έως 700 ευρώ
  • Δικαιούχοι του επιδόματος ανασφάλιστου υπερήλικα.
  • 210.000 δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος έλαβαν επιπλέον 50% του μηνιαίου επιδόματος.
  • 225.000 δικαιούχοι του επιδόματος ΑμεΑ του ΟΠΕΚΑ,του εξω-ιδρυματικού επιδόματος και λοιπών επιδομάτων αναπηρίας του e-ΕΦΚΑ έλαβαν ενίσχυση ύψους 200 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ