Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Πανελλήνιες 2024: Ο αριθμός εισακτέων στη Σχολή Αξιωματικών Πυροσβεστικής και στη Σχολή Πυροσβεστών

Δημοσιεύθηκε

στις

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ κοινή απόφαση των συναρμόδιων Υπουργών, που ορίζει τους αριθμούς εισακτέων στη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και στη Σχολή Πυροσβεστών στις Πανελλήνιες 2024.

* Ο αριθμός των προκηρυσσόμενων θέσεων για ιδιώτες υποψηφίους μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και για πτυχιούχους Σχολών ή Τμημάτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ ύστερα από κατατακτήριες εξετάσεις του Πυροσβεστικού Σώματος, για τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας το ακαδημαϊκό έτος 2024 – 2025, καθορίζεται σε πενήντα (50) θέσεις.

* Ο αριθμός των εισακτέων στη Σχολή Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας κατά το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, ύστερα από συμμετοχή τους στις εξετάσεις σε πανελλαδικό επίπεδο του σχολικού έτους 2023-2024 καθορίζεται σε διακόσια σαράντα (240). Από τον ανωτέρω αριθμό εισακτέων, ποσοστό 5%, ήτοι δώδεκα (12) θέσεις θα καλυφθεί από υποψήφιους των ΕΠΑ.Λ. που λαμβάνουν μέρος στις ειδικές πανελλαδικές εξετάσεις των Ημερήσιων Επαγγελματικών Λυκείων της παρ. 1 του άρθρου 13 του ν. 4186/2013 (Α’ 193), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, καθώς και των υποψήφιων που συμμετέχουν στις ειδικές πανελλαδικές εξετάσεις των Εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων και επιλέγουν να διεκδικήσουν θέσεις από το ανωτέρω ποσοστό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ