Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Πέθανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός

Δημοσιεύθηκε

στις

Πέθανε σε ηλικία μόλις 50 ετών, ύστερα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ήδη επιβαρυμένη κατάστασή του επιδεινώθηκε τις τελευταίες ημέρες, καθώς διεγνώσθη με νέα εξαιρετικά επιθετική μετάσταση.

Ο ίδιος πριν από μόλις πέντε ημέρες στο Facebook έγραφε ότι «προσωπικά δίνω μια παράλληλη μάχη με τον καρκίνο» και εξέφραζε τη μεγάλη επιθυμία του να συμμετάσχει στις επερχόμενες εκλογές.

Είχε μιλήσει με θάρρος για τον καρκίνο και τη δύσκολη μάχη που έδινε. Λίγο μετά το θάνατο της Φώφης Γεννηματά το φθινόπωρο του 2021 που είχε συγκλονίσει, ο Νεκτάριος Σαντορινιός είχε μιλήσει για τη δική του περιπέτεια αλλά και τη δύναμη που έδιναν ο ένας στον άλλον οι συνάδελφοι στη Βουλή που έδιναν μάχη με τον καρκίνο.

 

Η ζωή και το πολιτικό του έργο

 

Γεννήθηκε το 1972 στη Ρόδο και κατάγονταν από τη Σύμη. Ήταν παντρεμένος με τη Ματίνα Χατζημάρκου και είναι πατέρας δύο παιδιών.

Ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ από το 2012 έως το 2013 και επανεξελέγη στο Συνέδριο του 2016.

Εξελέγη βουλευτής Δωδεκανήσου με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015 και 2019. Στις 5 Νοεμβρίου του 2016 ανέλαβε υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ