Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Πάσχα 2024: Η επόμενη αργία για τους μαθητές

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι μαθητές απολαμβάνουν τις διακοπές του Πάσχα 2024 αλλά πάντα έχουν στραμμένο το βλέμμα στην επόμενη αργία.

Τα σχολεία έκλεισαν παραδοσιακά την Παρασκευή 26 Απριλίου, την τελευταία Παρασκευή πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα και οι μαθητές όλων των βαθμίδων αναμένεται να επιστρέψουν στα θρανία και τις σχολικές υποχρεώσεις μετά την Κυριακή του Θωμά, την Δευτέρα 13 Μαίου.

Η φετινή ανάπαυλα για τις διακοπές του Πάσχα 2024 δίνει στους μαθητές την ευκαιρία να ξεκουραστούν για 16 σχεδόν ημέρες και επιστρέφοντας οι μαθητές του Δημοτικού έχουν ένα μήνα μαθημάτων μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς, ενώ οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου προετοιμάζονται για τις προαγωγικές, απολυτήριες και Πανελλήνιες 2024 εξετάσεις.

Η επόμενη αργία που θα απολαύσουν οι μαθητές

Αμέσως μετά την επιστροφή των μαθητών στα θρανία την Δευτέρα 13 Μαίου, μετράει αντίστροφα ο χρόνος για την επόμενη αργία. Η αργία αυτή μάλιστα θα δώσει στους μαθητές την ευκαιρία να απέχουν από τις σχολικές υποχρεώσεις 2 μέρες που μαζί με το σαββατοκύριακο τους δίνει την ευκαιρία μιας τετραήμερης ανάπαυλας.

Ο λόγος για τις Ευρωκλογές 2024 καθώς τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε όλη τη χώρα θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 7 Ιουνίου και τη Δευτέρα 10 Ιουνίου προκειμένου να ετοιμαστούν οι τάξεις για να γίνουν εκλογικά κέντρα. Βέβαια, στο σημείο αυτό αξίζει να τονιστεί ότι η εν λόγω διήμερη ανάπαυλα αφορά ως επί το πλείστον τους μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού αλλά και τους μαθητές της Γ Λυκείου που δίνουν Πανελλήνιες 2024.

Μάλιστα λόγω Ευρωεκλογών 2024 και διήμερης αργίας από τα σχολεία έχει ήδη διαμορφωθεί και προσαρμοστεί το πρόγραμμα των Πανελληνίων 2024. Ειδικότερα, στα ΓΕΛ οι μαθητές θα εξεταστούν στις 6 Ιουνίου και θα δώσουν το επόμενο μάθημα στις 12 Ιουνίου ενώ οι μαθητές των ΕΠΑΛ θα δώσουν μάθημα στις 5 Ιουνίου και εν συνεχεία στις 11 Ιουνίου.

Οι σχολικές αργίες της φετινής χρονιάς που πήγαν…περίπατο

Φέτος ωστόσο -σε αντίθεση με τους εργαζόμενους- οι μαθητές όλων των βαθμίδων χάνουν την αργία της Πρωτομαγιάς η οποία φέτος πέφτει την Μεγάλη Τετάρτη, αλλά ανακοινώθηκε ότι θα μεταφερθεί την Τρίτη 7 Μαΐου, ημέρα δηλαδή που τα σχολεία είναι ούτως η άλλως κλειστά για τις πασχαλινές διακοπές.

Η δεύτερη αργία που χάνουν οι μαθητές είναι αυτή του Αγίου Πνεύματος. Παραδοσιακά η γιορτή του Αγίου Πνεύματος είναι ένα πολυπόθητο τριήμερο καθώς πέφτει πάντα Δευτέρα. Όμως το αργοπορημένο Πάσχα 2024 συμπαρασύρει και του Αγίου Πνεύματος το οποίο πέφτει την Δευτέρα 24 Ιουνίου.

Τα σχολεία θα έχουν ήδη ολοκληρώσει τα μαθήματά τους με εξαίρεση τους τελειόφοιτους των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που θα δίνουν Πανελλήνιες 2024 για τα Ειδικά Μαθήματα και εκείνη την μέρα όπως είναι ήδη προγραμματισμένο δεν θα διεξαχθούν εξετάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ