Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ο Τομ Χανκς πολιτογραφήθηκε Έλληνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υπέγραψε την Παρασκευή τιμητική πολιτογράφηση του γνωστού Αμερικανού ηθοποιού Τομ Χανκς.

Η τιμητική πολιτογράφηση του Τομ Χανκς και της οικογένειάς του αποτελεί πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός είχε συναντηθεί στο παρελθόν με τον διάσημο ηθοποιό και σε συζήτηση που είχαν σχετικά με θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος, ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε στη σχετική πρόταση, η οποία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τον συνομιλητή του.

Ο γνωστός αστέρας του Χόλιγουντ είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι είναι λάτρης της Ελλάδας, έχει παντρευτεί με Ελληνίδα την Ρίτα Γουίλσον και διακρίνεται για το φιλανθρωπικό του έργο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αμερικανός Τομ Χανκς περνάει τα καλοκαίρια του στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αντίπαρο που έχει σπίτι, αλλά και στη Σκιάθο από την οποία κατάγεται η σύζυγός του.

Με βάση τον σχετικό νόμο, μετά τη δημοσίευση της απόφασης στο ΦΕΚ, ο ηθοποιός και η οικογένεια του έχουν περιθώριο ενός έτους για να αποδεχτούν τυπικά την πολιτογράφησή τους και να ορκιστούν ενώπιον του υπουργού Εσωτερικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ