Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρατά την έδρα στην Α΄ Θεσσαλονίκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Την έδρα στην Α’ Θεσσαλονίκης κρατά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, που σήμερα (22.05.2023) θα λάβει τη διερευνητική εντολή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Την απόφαση αυτή του Κυριάκο Μητσοτάκη την είχε κάνει γνωστή ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα ο Ακης Σκέρτσος.
Πρακτικά αυτό σημαίνει πως στην Α΄ Θεσσαλονίκης όπου η ΝΔ κερδίζει 9 έδρες, δεν θα καταφέρει να εκλεγεί ο Παναγιώτης Κόκκορης, ο οποίος είναι στην 10η θέση.

Ποιοι μπαίνουν στη Βουλή από Εβρο και Δυτικό Τομέα Αθηνών

Αντίθετα θέση στη νέα σύνθεση της Βουλής, μετά από την απόφαση του πρωθυπουργού να κρατήσει την έδρα στη Θεσσαλονίκη, κερδίζει στον Εβρο ο Σταύρος Κελέτσης, ο οποίος είναι στην τρίτη θέση, υπενθυμίζεται πως η ΝΔ εκλέγει 2 υποψηφίους. Επίσης στο Δυτικό Τομέα της Αθήνας με τη ΝΔ να εκλέγει 5 υποψηφίους, κερδισμένος είναι ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στην έκτη θέση στην καταμέτρηση των σταυρών και κερδίζει μία θέση στο Κοινοβούλιο.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα καλέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη γύρω στις 12:30 το μεσημέρι, προκειμένου να διακριβωθεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Bουλής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ