Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ο ισραηλινός στρατός κατέστρεψε το σπίτι Παλαιστίνιου που κατηγορείται ότι σκότωσε Ισραηλινό στρατιώτη

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Ισραήλ κατέστρεψε σήμερα στη Ναμπλούς, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, το σπίτι ενός Παλαιστίνιου ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε έναν Ισραηλινό στρατιώτη τον Οκτώβριο του 2022, ανακοίνωσαν αυτόπτες μάρτυρες και ο στρατός.

Ισραηλινοί στρατιώτες εισήλθαν στη διάρκεια της χθεσινής νύκτας στην πόλη και εξήλθαν τα ξημερώματα σήμερα, αφού κατέστρεψαν το διαμέρισμα του Καμάλ Ζούρι, που βρίσκεται σε κτίριο κατοικιών, επεσήμαναν οι αυτόπτες μάρτυρες.

Ο στρατός επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του ότι κατέστρεψε το σπίτι αυτό και υπενθύμισε ότι στις 15 Ιουνίου κατέστρεψε στη Ναμπλούς το σπίτι του Οσάμα Ταουίλ, ο οποίος κατηγορείται ότι συμμετείχε με τον Ζούρι στην επίθεση που κόστισε τη ζωή στον στρατιώτη Ίντο Μπαρούχ.

Οι δύο Παλαιστίνιοι κρατούνται στο Ισραήλ.

Στη διάρκεια της επιχείρησης αυτής «ταραξίες άνοιξαν πυρ εναντίον των στρατιωτών, προκαλώντας ζημιές σε στρατιωτικό όχημα», επεσήμανε ο στρατός.

Οι ισραηλινές αρχές τακτικά κατεδαφίζουν ή καθιστούν μη κατοικήσιμα τα σπίτια Παλαιστινίων που κατηγορούνται ότι εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι πρόκειται για αποτρεπτική πολιτική, όμως οι επικριτές του μέτρου και οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάνουν λόγο για συλλογική τιμωρία.

Από την αρχή της χρονιάς, τουλάχιστον 174 Παλαιστίνιοι, 25 Ισραηλινοί, μια Ουκρανή κι ένας Ιταλός είχαν σκοτωθεί σε βίαια επεισόδια που συνδέονται με την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση, σύμφωνα με την καταμέτρηση του AFP που βασίζεται σε επίσημες ανακοινώσεις των ισραηλινών και των παλαιστινιακών αρχών.

Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνουν από την παλαιστινιακή πλευρά μαχητές και άμαχους, ανάμεσά τους παιδιά, και από την ισραηλινή πλευρά κυρίως άμαχους, ανάμεσά τους παιδιά, καθώς και τρία μέλη της αραβικής μειονότητας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ