Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ο Δήμος Χαλανδρίου τίμησε τον Γιώργο Κουράση

Δημοσιεύθηκε

στις

Τον τέως δήμαρχο Χαλανδρίου Γιώργο Κουράση, ο οποίος δεν ήταν υποψήφιος στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση και δεν θα βρίσκεται πλέον στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, τίμησε ο Δήμος Χαλανδρίου, στη συνεδρίαση του σώματος (18.12.23), για την πολυετή συνεισφορά του στα κοινά της πόλης.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος απένειμε την τιμητική πλακέτα στον κ. Κουράση, ο οποίος μετρά 45 χρόνια συνεχούς αυτοδιοικητικής παρουσίας, ξεκινώντας από το 1978 όταν εξελέγη για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος.

«Τον πρωτογνώρισα στα μέσα της δεκαετίας του 1990, ως έναν από τους κύριους εκπροσώπους και εκφραστές μιας παλαιότερης γενιάς αυτοδιοικητικών, με πολύ διαφορετικές από μάς απόψεις αλλά και ρίζες στην τοπική κοινωνία.

Ακολουθήσαμε πολιτικά ασύμπτωτες πορείες, είμασταν πάντοτε αντίπαλοι, χωρίς να αφήσουμε την πολιτική αντιπαλότητα να δηλητηριάσει τις προσωπικές σχέσεις», σημείωσε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, απονέμοντας την αναμνηστική πλακέτα στον Γιώργο Κουράση και πρόσθεσε:

»Αν και εκπροσώπησε για δεκαετίες τον δεξιό, συντηρητικό χώρο στο Χαλάνδρι, είχε την ενσυναίσθηση και την τόλμη να κάνει τις προσωπικές του υπερβάσεις, όταν τα συμφέροντα της πόλης ή ο ανθρωπισμός το επέβαλλαν.

»Δεν θα ξεχάσω την ανατροπή της ειλημμένης απόφασης της τότε διοίκησης, για εκποίηση του ακινήτου Δουζένη, μέσα στην κατειλημμένη από διαδηλωτές της “Αντίστασης”, αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου το 2005. Τη θετική του στάση στην αγορά του ακινήτου ΧΕΥ9 για την στέγαση της υπηρεσίας καθαριότητας, του ακινήτου “Νόμπελ”, την ψήφιση του έργου βιοκλιματικής ανάπλασης του κέντρου που ξεκινά σε λίγες μέρες. Την αδελφοποίηση με την πόλη της Ναμπλούς στην Παλαιστίνη.

» Προφανώς δεν είμαι ο κατάλληλος, να αποτιμήσω την συνεισφορά του Γιώργου Κουράση στην πόλη που τον τίμησε ως εκπρόσωπό της επί 45 ολόκληρα χρόνια. Πιστεύω όμως ότι στην σημερινή τελευταία του παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο, του αξίζει ένα χειροκρότημα και μια συμβολική αναμνηστική πλακέτα. Γιώργο Κουράση, σε ευχαριστούμε για την πολυετή συνεισφορά σου στα κοινά της πόλης», κατέληξε ο Σίμος Ρούσσος.

 

Ο κ. Κουράσης διετέλεσε επί σειρά ετών αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και κατόπιν πρόεδρος του σώματος, την περίοδο 2002 – 2010, αλλά και δήμαρχος του Χαλανδρίου, την τετραετία 2010 – 2014.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ