Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ο Δήμος Πεντέλης τίμησε ακόμη μια φορά τον Παραολυμπιονίκη Παναγιώτη Τριανταφύλλου

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρουσία εκατοντάδων πολιτών, παραδόθηκε από τη Δήμαρχο Δήμητρα Κεχαγιά στην αθλητική οικογένεια του Δήμου Πεντέλης, ένα ακόμη έργο, το νέο παρκέ δάπεδο στο Κλειστό Γυμναστήριο Μελισσίων, ενώ παράλληλα έγινε και η επίσημη τελετή της ονοματοδοσίας του, σε Κλειστό Γυμναστήριο Μελισσίων Δήμου Πεντέλης «Παναγιώτης Τριανταφύλλου». Την τελετή τίμησε με την παρουσία της η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

Η διοργάνωση της εκδήλωσης έγινε με τη συνεργασία της Ένωσης Συμμετεχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και, μεταξύ άλλων, επιφύλασσε και ένα φιλανθρωπικό μήνυμα: Κινητή Μονάδα του Συλλόγου της «Ελπίδας» βρέθηκε στο χώρο για όσους συμπολίτες ήθελαν να γίνουν Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών, προς αρωγή των καρκινοπαθών παιδιών που αγωνίζονται να κερδίσουν το «Ροζ Φύλλο του Αγώνα» της Ζωής τους.

Στο πλαίσιο της τελετής, οι παριστάμενοι παρακολούθησαν τον αγώνα μπάσκετ με αμαξίδιο ανάμεσα στις ομάδες του Παναθηναϊκού (στον οποίο αγωνίζεται ο Παναγιώτης Τριανταφύλλου) και της Α.Ε.Κ.

 

 

Στη συνέχεια, τα μικρά παιδιά των Ακαδημιών Μπάσκετ του ΚΑΟΜ, της ΑΕ Πεντέλης, του Παναθηναϊκού και του Φιλίππου Περιστερίου συμμετείχαν σε τουρνουά, με στόχο για πρώτη φορά να μπουν σε αγωνιστική διαδικασία, να έρθουν σε επαφή με παιδιά άλλων ομάδων και να πάρουν πολύτιμη εμπειρία και παραστάσεις για τη μελλοντική τους πορεία και εξέλιξη: να κερδίσουν το «Ροζ Φύλλο της Εμπειρίας και της Συμμετοχής», συμβολίζοντας παράλληλα το συνεχή αγώνα του καθενός από εμάς για να κερδίσουμε αυτά που είναι πιο πολύτιμα για τη ζωή μας, την υγεία μας.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, έγιναν και τα αποκαλυπτήρια της πινακίδας που φέρει το όνομα του συνδημότη μας, Παραολυμπιονίκη Παναγιώτη Τριανταφύλλου, από τη Δήμαρχο Δήμητρα Κεχαγιά, την Αντιπεριφερειάρχη Λουκία Κεφαλογιάννη, την Αντιδήμαρχο Άντα Μπούσουλα και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο σε θέματα Αθλητισμού Λουκά Μακρή.

 

Η Δήμαρχος Πεντέλης απευθυνόμενη στους παρισταμένους μεταξύ άλλων τόνισε: «Με χαρά σήμερα ονοματοδοτούμε επίσημα το Κλειστό μας, τιμώντας τον Παρολυμπιονίκη μας Παναγιώτη Τριανταφύλλου. Επίσης, για πρώτη φορά παραχωρούμε το γήπεδο σε ομάδα εκτός πόλης, στην ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο του Παναθηναϊκού προς τιμήν του. Κάνουμε σημαντικό έργο όσον αφορά στη συντήρηση και ανακαίνιση των αθλητικών μας εγκαταστάσεων και συνεχίζουμε με την ενεργειακή αναβάθμιση των πιο κοστοβόρων από αυτές με χρηματοδοτήσεις που έχουμε ήδη εξασφαλίσει. Δίνουμε στη νεολαία της πόλης μας ιδανικούς χώρους άθλησης και στους συλλόγους εξαιρετικές συνθήκες για την επιτυχία τους. Αυτή η αναβάθμιση θα επιφέρει μία εξοικονόμηση ενέργειας κατά 95% σε κάθε εγκατάσταση. Υλοποιούμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων στην πόλη, έργα προς όφελος της ποιότητας ζωής των πολιτών, με στόχο ο Δήμος να καταλήξει να έχει μειωμένες ενεργειακές ανάγκες, και να γίνει ένας πράσινος Δήμος με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα».

 

 

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε προς τους παρισταμένους, λίγο πριν δώσει το τζάμπολ του τελικού του τουρνουά των μικρών αθλητών, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η προσπάθεια όλων είναι επικεντρωμένη στα παιδιά και τη νεολαία και συνεχάρη τη Δήμαρχο Δήμητρα Κεχαγιά και τη δημοτική της ομάδα για το έργο που επιτελεί, όχι μόνο σε επίπεδο αθλητικών, αλλά και εκπαιδευτικών υποδομών.

Στην τελετή παραβρέθηκαν, επίσης, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, η Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Τεχνικών Υπηρεσιών & Περιβάλλοντος Άντα Μπούσουλα, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Γεωργία Μητροπούλου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης Ντίνα Λαζή, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για τον Αθλητισμό Λουκάς Μακρής, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νατάσα Κοσμοπούλου, Άρτεμις Αργύρη, Άγγελος Παλαιοδήμος και Σπύρος Φρεμεντίτης, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Μελισσίων Γιώργος Κολοβός και Γιώργος Δημητράκης, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών, της Πρωτοβάθμιας Αιμιλία Λεονταρίτου κα της Δευτεροβάθμιας Περικλής Μπουρσινός και ο εκ των υπευθύνων των αθλητικών υποδομών Δημήτρης Γκελντής.

Παραβρέθηκαν, επίσης, η Άρια Αγάτσα, αθλητικογράφος της ΕΡΤ και Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, πρέσβειρα του αθλητισμού των ΑμεΑ, η Γιάννα Ρήγα, μία από τις μεγαλύτερες Ελληνίδες μπασκετμπολίστριες, ο Γιάννης Κωστάκης, Παραολυμπιονίκης Κολύμβησης και Γ.Γ. του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών, και ο Πρωταθλητής Κολύμβησης και Στίβου Άλκης Τσέκος, ένας αθλητής στον οποίο ο αθλητισμός λειτούργησε ευεργετικά στην κοινωνική του ενσωμάτωση.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ