Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ο Δήμος Πεντέλης θωρακίζεται με αντιπλημμυρικά έργα

Δημοσιεύθηκε

στις

Η δημοτική αρχή Πεντέλης δρομολογεί την υλοποίηση ενός αναγκαίου έργου για την κατασκευή αγωγών αποχέτευσης ομβρίων υδάτων σε περιοχές κυρίως της Πεντέλης, αλλά και της Νέας Πεντέλης, όπου παρατηρούνται προβλήματα στις έντονες βροχοπτώσεις.

Η μελέτη ολοκληρώνεται και θα παραδοθεί στο Δήμο στις αρχές Νοεμβρίου και χρηματοδοτείται με το ποσό των 37.000 ευρώ από ίδιους πόρους του Δήμου Πεντέλης.

Η μελέτη είναι οριστική και περιλαμβάνει τις ακόλουθες περιοχές:

  1. Πλατεία Αγίας Τριάδας (οδοί: Αναστασίου Σκούφου-Ξηρομέρου-Βάλτου)
  2. Καλλιθέα Πεντέλης (οδοί: Καραολή & Δημητρίου- Καλισσίων)
  3. Καλλιθέα Πεντέλης (οδοί: Γράμμου- Καλισσίων-Κύπρου)
  4. Καλλιθέα Πεντέλης (οδοί: Ασπασίας- Αρχιμήδους-Ευριπίδου)
  5. Καλλιθέα Πεντέλης (οδοί: Παπαδιαμάντη- Καλισσίων)
  6. Πεντέλη – Μονή Πεντέλης (οδός: Ελ. Βενιζέλου)
  7. Νέα Πεντέλη (οδοί: Βελεστίνου-Έλλης)

Με την ολοκλήρωση της μελέτης, η δημοτική αρχή θα αναζητήσει χρηματοδότηση για το έργο.

 

 

Επίλυση στο πρόβλημα συγκέντρωσης υδάτων στην οδό Μουσών στο δρόμο προς το κοιμητήριο στα Μελίσσια

Ένα χρόνιο πρόβλημα, αυτό της συγκέντρωσης υδάτων μετά από βροχοπτώσεις στην οδό Μουσών στο δρόμο προς το κοιμητήριο Μελισσίων, αντιμετωπίστηκε από το Δήμο Πεντέλης με την κατασκευή αγωγού αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στο συγκεκριμένο σημείο.

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου συνέταξε τη σχετική μελέτη και στη συνέχεια με ίδιους πόρους του Δήμου ολοκληρώθηκε η κατασκευή του συλλεκτηρίου αγωγού ομβρίων υδάτων. Έτσι το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά υπογράμμισε: «Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε με τους συνεργάτες μου το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων υποδομής και ανάπτυξης για την πόλη μας. Υλοποιούμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας και το σχέδιό μας. Με τη μελέτη που σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται, θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα για την επίλυση του σοβαρότατου προβλήματος που έχουν οι πολίτες της Πεντέλης από τη συσσώρευση υδάτων μετά από έντονες βροχοπτώσεις. Παράλληλα λύνουμε και σε σοβαρά καθημερινά θέματα που χρονίζουν, όπως αυτό της συγκέντρωσης υδάτων στην οδό Μουσών στα Μελίσσια. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την ασφάλεια και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας».

 

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος, Άντα Χάνου-Μπούσουλα, από την πλευρά της τόνισε: «Εργαζόμαστε σε κάθε κατεύθυνση με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, την αναβάθμιση του αστικού τοπίου και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των συμπολιτών μας».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ