Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Οδύσσεια μηνών για τους χρήστες του κολυμβητηρίου της Μεταμόρφωσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα έκανε …μούσκεμα η δημοτική αρχή Σαραούδα

Σε πολύμηνη ταλαιπωρία εξελίχθηκε, δυστυχώς, για τους αθλούμενους του κολυμβητηρίου του Δήμου Μεταμόρφωσης η ανακατασκευή της αθλητικής εγκατάστασης της πόλης, μετά την αστοχία εκτίμησης της διοίκησης.

Πέρασε ήδη πάνω από ένας μήνας, από όταν η εφημερίδα μας είχε δημοσιεύσει ρεπορτάζ για το γεγονός ότι βρέθηκαν εκτός χρονοδιαγράμματος οι εργασίες στο Κολυμβητήριο Μεταμόρφωσης παρατείνοντας έτσι και την ταλαιπωρία των αθλούμενων, των συλλόγων, των αθλητών και των γονιών που αναγκάζονται να πηγαινοφέρνουν τα παιδιά σε κολυμβητήρια άλλων δήμων. Μάλιστα, τα τηλέφωνα διαμαρτυρίας κάποιον γονιών, που δεχτήκαμε τις προηγούμενες ημέρες, ήταν και η αφορμή για εκείνο το ρεπορτάζ.

Έχοντας συμπληρώσει 8 μήνες από την στιγμή που ξεκίνησαν οι εργασίες στο κολυμβητήριο, όπως ήταν αναμενόμενο το θέμα απασχόλησε και το δημοτικό συμβούλιο της πόλης. Ειδικότερα, στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και κατά την διάρκεια των ερωτήσεων έθεσε το θέμα ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης “Πολιτεία Πολιτών”, κ. Σάββας Νάνος, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Έχετε πέσει έξω στα χρονοδιαγράμματα και έχετε εγκλωβίσει τους συλλόγους σε ξένα κολυμβητήρια. Τους είπατε ότι θα είναι έτοιμο τέλη Σεπτεμβρίου. Μετά Οκτώβρη, πέρασε και ο Νοέμβρης, ήρθε ο Δεκέμβρης και πάμε για Ιανουάριο. Και είστε και άνθρωπος που είναι σχετικός με τα τεχνικά θέματα και θα έπρεπε να αντιληφθείτε ότι αυτή η διαδικασία δεν είναι των 2 μηνών αλλά είναι τουλάχιστον 4 – 5 μηνών όταν κάνουμε γενική ανακατασκευή ή όταν βρίσκουμε προβλήματα στην πορεία ενός έργου”.

Στην απάντησή του ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης, κ. Στράτος Σαραούδας παραδέχτηκε την καθυστέρηση όμως εξήγησε πως αυτή οφείλεται στο ότι πρόκειται για μία πολύ μεγαλύτερη ανακατασκευή από αυτή που είχε αρχικά υπολογιστεί. Χαρακτηριστικά εξήγησε ότι η εργολαβία είχε αρχικό προϋπολογισμό περίπου 1 εκατ. ευρώ και τελικά έγινε και συμπληρωματική και το τελικό ύψος του έργου ανήλθε στο 1,5 εκατ. ευρώ, χωρίς πάντως να κοστίσει κάτι στο δήμο, καθώς κατάφερε και εξασφάλισε τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις. Αναλυτικά, στην απάντησή του ο δήμαρχος, κ. Σαραούδας, προς τον κ. Νάνο ανέφερε: : “Μπορεί να αργήσαμε με το κολυμβητήριο αλλά βρήκαμε τεράστια προβλήματα και ζητήσαμε νέα χρηματοδότηση. Το σημαντικότερο είναι πως πρόκειται για μία εργολαβία για την οποία ο δήμος δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ από τα δικά του ταμεία ενώ στην αρχή ήταν να βάλει 1 εκατ. ευρώ. Δυστυχώς, καθυστερήσαμε αλλά έγινε ένα έργο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ και δε γινόταν να γίνει σε 30 ημέρες. Να σας πω ότι 1,5 εκατ. ευρώ κοστίζει μία οικοδομή που φτιάχνεται σε δύο χρόνια. Ευτυχώς υπάρχει καλή συνεργασία με το Γαλάτσι και εξυπηρετούνται οι ανάγκες του κολυμβητηρίου μας”.

Θυμίζουμε ότι οι εργασίες ξεκίνησαν στις 11 Απριλίου 2022, καθώς το Κολυμβητήριο Μεταμόρφωσης από πλευράς οικοδομικών εργασιών έχρηζε γενικώς επισκευής ανακαίνισης και συντήρησης του κτιρίου καθότι παρουσίαζε έντονα προβλήματα διαρροής υδάτων στο υπόγειο, που είχαν προκαλέσει προβλήματα διαβρώσεων σε διάφορα σημεία του φέροντος οργανισμού.

Σε ερώτηση της εφημερίδας μας, κατά την έναρξη των εργασιών, προς τον δήμαρχο Μεταμόρφωσης, κ. Στράτο Σαραούδα για το χρόνο ολοκλήρωσης των έργων μας ενημέρωσε ότι το χρονοδιάγραμμα της σύμβασης προβλέπει ότι οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε τέσσερις μήνες αν όμως χρειαστεί μπορεί να δοθεί και ένας μήνας παράταση. Αυτό σήμαινε πως το αργότερο στις αρχές του Σεπτέμβρη έπρεπε να έχει παραδοθεί το κολυμβητήριο προς χρήση.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους του δήμου, αυτή τη στιγμή οι εκτιμήσεις που κάνουν πάλι είναι ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την παράδοση του κολυμβητηρίου στους χρήστες του. Μάλιστα, μας περιέγραψαν ότι βρισκόμαστε στη φάση που γεμίζει με νερό η πισίνα (Σ.Σ. φώτο) και πλέον όπως χαρακτηριστικά μας είπαν “είναι θέμα λίγων ημερών να επαναλειτουργήσει το δημοτικό κολυμβητήριο της Μεταμόρφωσης”.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ