Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Νεκρός από κορωνοϊό στο γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένας άνδρας ηλικίας 83 ετών που μέχρι πρότινος ζούσε στο γηροκομείο «Αττική» στον Αγίου Παντελεήμονα έχασε τη ζωή του από κορωνοϊό το πρωί της Παρασκευής.

Ο συναγερμός για τον συγκεκριμένο οίκο σήμανε το βράδυ της Τετάρτης με τα τεστ να αποκαλύπτουν ότι θετικοί στον κορωνοϊό είναι πάνω από 40 ηλικιωμένοι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, μάλιστα, κάποιοι νοσηλευτές φαίνεται από τους πρώτους έλεγχους να νοσούν εδώ και δυο εβδομάδες!

Το πρωί της Πέμπτης ξεκίνησε και η επιχείρηση μεταφοράς στα νοσοκομεία των θετικών στο κορωνοϊό από το γηροκομείο «Αττική» στον Άγιο Παντελεήμονα. Οι ηλικιωμένοι έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σισμανόγλειο», «Σωτηρία», «Γεώργιος Γεννηματά», «Αττικόν» και «Ασκληπιείο».

Την υπόθεση ερευνά και η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας που αναζητά τυχόν ποινικές ευθύνες και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος των υπευθύνων του γηροκομείου. Την ίδια στιγμή έρευνα για την συγκεκριμένη υπόθεση ξεκίνησε και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Στην περιοχή επικρατεί αναστάτωση με τους περίοικους να εκφράζουν φόβους για πιθανή διασπορά του ιού καθώς η περιοχή τους είναι ήδη επιβαρυμένη. Γείτονες του γηροκομείου καταγγέλουν τρύπα στα πρωτόκολλα ασφαλείας και, όπως λένε, οι συνθήκες υγιεινής γύρω από το χώρο αυτό δεν είναι οι καλύτερες.

Σε δηλώσεις του ο γιος του ιδιοκτήτη του γηροκομείου ισχυρίστηκε ότι την περασμένη Δευτέρα(21-09-2020) δύο ηλικιωμένοι εμφάνισαν πυρετό και μάλιστα ο ένας από αυτούς είχε και δυσκολίες στην αναπνοή. Οι δύο ηλικιωμένοι μπήκαν σε θάλαμο απομόνωσης ενώ στη συνέχεια τους μετέφεραν στο νοσοκομείο και σε τεστ που τους έγινε βγήκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει και δεν απαντήθηκε είναι για ποιον λόγο η ιχνηλάτηση των επαφών έγινε έξι μέρες μετά και όχι άμεσα.

Όσον αφορά στον νοσηλευτή που είχε συμπτώματα κορωνοϊού και συνέχισε να εργάζεται, χωρίς να ενημερώσει κανέναν, ο κ. Κάκος υποστήριξε πως «ένας υπάλληλος, μας είπε ότι φεύγει και πάει αλλού για δουλειά, ξαφνικά. Αυτό έγινε δύο ημέρες αφού εντοπίσαμε τα προαναφερθέντα κρούσματα, την προηγούμενη εβδομάδα, την προηγούμενη Τρίτη ή Τετάρτη. Χτύπησε το τηλέφωνό μου ένα βράδυ, είναι μια κυρία από τον ΕΟΔΥ και με ρώτησε αν γνωρίζω ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος είναι θετικός στον ιό. Δεν γνώριζα τίποτα. Μας είπαν ότι πρέπει να γίνει ιχνηλάτηση. Την επόμενη ημέρα έμαθα και για τον άλλο υπάλληλο. Κάναμε συμφωνία γιατροί και οικογένεια ότι αν βρεθούν ύποπτα περιστατικά να πηγαίνουν στο νοσοκομείο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ