Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ποιος Δήμος ξεκινάει Ηλεκτρονική Διαβούλευση

Δημοσιεύθηκε

στις


Ο Δήμος Νέας Σμύρνης, στο πλαίσιο της συνδιαμόρφωσης και της συμμετοχικής ανάδειξης των αναγκών και των προτεραιοτήτων του σε επίπεδο δημοτικών έργων και δράσεων, θέτει σε λειτουργία την πλατφόρμα ηλεκτρονικής διαβούλευσης με πολίτες και με συλλογικούς φορείς.
Στην πλατφόρμα Διαβούλευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης καλούνται οι πολίτες και συλλογικοί φορείς να καταθέσουν τις απόψεις τους επί των, προτεινόμενων από το Δήμο, έργων και δράσεων ή να προτείνουν τις δικές τους ιδέες και προτάσεις για έργα προς υλοποίηση. Πέραν των προτάσεων, οι χρήστες της πλατφόρμας έχουν τη δυνατότητα σχολιασμού των ήδη αναρτημένων κειμένων, με στόχο την εκκίνηση ενός εποικοδομητικού διαλόγου πάνω σε ποικίλες θεματικές που αφορούν το Δήμο και τις παρεχόμενες προς τους δημότες υπηρεσίες του.
Η πλατφόρμα Διαβούλευσης θα αποτελέσει, επίσης, το κατεξοχήν εργαλείο για τη διαμόρφωση του Αναπτυξιακού Προγράμματος Έργων και Δράσεων του Δήμου Νέας Σμύρνης για την τρέχουσα Προγραμματική Περίοδο 2015 – 2020.
Για το επιχειρησιακό πρόγραμμα Δήμου Νέας Σμύρνης, προσφέρονται τρεις θεματικές διαβουλεύσεις εντός της πλατφόρμας.

Οι θεματικές διαβουλεύσεις είναι:
-Περιβάλλον και Ποιότητα Ζωής
-Κοινωνική Πολιτική, Υγεία, Παιδεία, Πολιτισμός και Αθλητισμός
-Τοπική Οικονομία και Απασχόληση
Μέσω της πλατφόρμας Διαβούλευσης ο Δήμος Νέας Σμύρνης προωθεί και ενισχύει την συμμετοχικότητα των πολιτών και πάσης φύσεως φορέων, την λογική της από κοινού διαμόρφωσης των ενεργειών που συνθέτουν την στρατηγική του, ενώ παράλληλα επισπεύδονται οι διαδικασίες συλλογικών αποφάσεων για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων στη Νέα Σμύρνη.
H ηλεκτρονική πλατφόρμα στηρίζεται σε καινοτόμες και συμμετοχικές τεχνολογίες (Crowdapps) που προωθούν την ενεργό συμμετοχή πολιτών και συλλογικών φορέων σε τοπικό επίπεδο και είναι προσβάσιμη στον σύνδεσμο http://hello.crowdapps.net/participation-neasmyrni/ .

Μην ξεχνάτε την εφημερίδα ‘ΧΤΥΠΟΣ’. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά.Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ