Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Νέα συγκλονιστική αποκάλυψη για τα Τέμπη: Αυτή είναι η αιτία που ο μηχανοδηγός «καθησυχάστηκε» πως πάει καλά

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέες πληροφορίες έρχονται στη δημοσιότητα μέσα από την απολογία του επιθεωρητή του ΟΣΕ, που αποτελεί ένα από τα τέσσερα πρόσωπα που κατηγορούνται για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τις αιτίες που οδήγησαν στο πολύνεκρο. δυστύχημα στα Τέμπη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA και του Βασίλη Λάμπρόπουλου, από την κατάθεση του επιθεωρητή Λάρισας διαπιστώνεται πως η γραμμή ανόδου ήταν κλειστή – για ένα διάστημα – από το Λιτόχωρο.

Έτσι, ο μηχανοδηγός όταν γύρισε, μπήκε στην κάθοδο, όχι από λάθος του σταθμάρχη, αλλά επειδή από εκεί ήταν ο δρόμος, καθώς ο άλλος δρόμος ήταν κλειστός.

Το απόγευμα αναχώρησε αμαξοστοιχία προαστιακού από Λάρισα προς Θεσσαλονίκη και δήλωσε αμηχανία περίπου στο ύψος του εργοστασίου Ζαχάρεως. Αυτό το γνωρίζω διότι στις 19:50 μου τηλεφώνησε ο απογευματινός σταθμάρχης Λάρισας Π.Κ. και μου είπε ότι θα χρειαστούμε κλειδούχο στον σταθμό Λιτόχωρου για να γίνεται η κυκλοφορία μεταξύ Λάρισας – Νέων Πόρων – Λιτοχώρου, φέρεται να δηλώνει ο επιθεωρητής του ΟΣΕ.

«Αυτό το ζήτημα διευθετήθηκε λίγο μετά αφού μηχανή εφεδρείας παλινδρόμησε την αμαξοστοιχία στο σταθμό της Λάρισας και αποκαταστάθηκε πάλι η κυκλοφορία διπλής γραμμής ανόδου καθόδου. Αυτό το γνωρίζω διότι στις 19:50 μου τηλεφώνησε ο απογευματινός σταθμάρχης Λάρισας Π.Κ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ