Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Νέα επίθεση σε ελληνόκτητο τάνκερ στην Ερυθρά Θάλασσα

Δημοσιεύθηκε

στις

Η εταιρεία Ambrey ανακοίνωσε πως ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο με σημαία των Νησιών Μάρσαλ στοχοθετήθηκε, ενώ βρισκόταν σε απόσταση περίπου 53 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά του Άντεν της Υεμένης.

Το πλοίο – που για την ώρα δεν κατονομάζεται – κατευθυνόταν στην Ινδία προερχόμενο από τις Ηνωμένες Πολιτείες και ανέφερε έκρηξη σε απόσταση 50 μέτρων από τη δεξιά πλευρά του.

Σημειώνεται πως δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες ή ζημιές, ενώ μεταξύ των μελών του πληρώματος δεν υπάρχουν Έλληνες.

Σε αντίθεση με τις πρώτες πληροφορίες, το τάνκερ δεν φαίνεται να χτυπήθηκε από νάρκη, αλλά έγινε στόχος πυραυλικής επίθεσης.

Το Reuters μεταφέρει πως οι προσκείμενοι στο Ιράν Χούθι της Υεμένης – κατ΄α δήλωσή τους – εκτόξευσαν την Τρίτη πυραύλους εναντίον δύο πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, προκαλώντας μικρές ζημιές σε ένα φορτηγό πλοίο που έπλεε στα ανοικτά των ακτών της Χοντέιντα της Υεμένης.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της οργάνωσης δήλωσε ότι εκτοξεύτηκαν πύραυλοι εναντίον των πλοίων Morning Tide και Star Nasia – αναγνωρίζοντας τα πλοία με σημαία Μπαρμπάντος και Νήσων Μάρσαλ – αντίστοιχα, ως βρετανικά και αμερικανικά.

GFp1veJXUAAmlOX

Υπενθυμίζεται πως οι Χούθι έχουν βάλει στο στόχαστρο εμπορικά πλοία με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους στην Ερυθρά Θάλασσα από τα μέσα Νοεμβρίου, σε αυτό που περιγράφουν ως πράξεις αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ