Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Νέα δημοσκόπηση: Δυσαρέσκεια για διαχείριση της πανδημίας και οικονομία – «Ναι» σε lockdown για ανεμβολίαστους

Δημοσιεύθηκε

στις

Αρκετά δυσαρεστημένοι εμφανίζονται οι Έλληνες πολίτες για την διαχείριση της πανδημίας, αλλά και με την κατάσταση της οικονομίας σύμφωνα με όσα καταγράφονται στη δημοσκόπηση της εταιρίας ALCO, που παρουσιάστηκε στο Open.

Συγκεκριμένα το 54% απαντά αρνητικά στην ερώτηση «είστε ή όχι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας», και θετικά το 35%.

Όσον αφορά τα κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στην ενέργεια το 38% των πολιτών εκτιμά ότι δεν βοηθούν, με το 28% να απαντά «λίγο» και το 16% «αρκετά», ενώ μόλις το 4% «πολύ».

Στο ζήτημα της εισόδου με rapid σε εκκλησίες και σούπερ μάρκετ, η πλειονότητα των ερωτηθέντων λέει «ναι», ενώ σχεδόν οι μισοί από όσους ρωτήθηκαν (47%) τάσσονται υπέρ ενός lockdown τύπου Αυστρίας για τους ανεμβολίαστους.

Αναφορικά με την πρόθεση ψήφου, καταγράφεται πτώση των ποσοστών Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ, με τη μεταξύ τους διαφορά να είναι στο 9,7%. Αντιθέτως, άνοδο 3,3 μονάδες εμφανίζει το Κίνημα Αλλαγής. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 33,3% ο ΣΥΡΙΖΑ 23,6% και το ΚΙΝΑΛ 9,7%.

Τέλος, σχετικά με την εκλογή για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, τα ευρήματα της δημοσκόπησης δείχνουν ντέρμπι με τον Νίκο Ανδρουλάκη να προηγείται οριακά συγκεντρώνοντας 33% και τον Ανδρέα Λοβέρδο να ακολουθεί με 32%. Τρίτος έρχεται ο Γιώργος Παπανδρέου με ποσοστό 24%.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ