Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Νέα δεδομένα για τρίτη δόση του εμβολίου – Σκέψεις για τέσσερις μήνες μετά τη δεύτερη

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, όπου αρχικά τόνισε πως «προφανώς τα χειρότερα είναι μπροστά μας», ενώ τάχθηκε παράλληλα και στον υποχρεωτικό εμβολιασμό στην εστίαση.

Την ίδια στιγμή ανέφερε πως πρέπει να αλλάξει ο τρόπος και ο χρόνος που θα πραγματοποιείται η τρίτη δόση του εμβολιασμού, κάτι που όπως είπε πρέπει να γίνεται στους τέσσερις μήνες από την δεύτερη.

«Θα πρέπει να έρθει πιο νωρίς. Η επιστήμη είναι η διαδικασία της αναζήτησης της αλήθειας μέσα από το πείραμα και τη μελέτη, όσο βγαίνουν καινούργια στοιχεία αναθεωρούμε ή τροποποιούμε λίγο αυτά τα οποία ξέραμε. Mε το εμβόλιο είμαστε σοβαρά προστατευμένοι για τη σοβαρή νόσο, αλλά λιγότερο προστατευμένοι για την ήπια νόσο, με εξαίρεση τους άνω των 60 που έχουν πραγματικά πιο αυξημένο κίνδυνο νόσησης.

Ο υπουργός είπε ότι υπάρχει διαθεσιμότητα εμβολίων ώστε όλοι οι Έλληνες να κάνουν αναμνηστική δόση αλλά και για εμβολιασμό όσων δεν έχουν εμβολιαστεί. Θα πάψουμε έτσι να βλέπουμε το 10 με 15% των ασθενών στις μονάδες ότι είναι εμβολιασμένο», είπε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ