Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Μόσχα: Μην στείλετε S-300 στην Ουκρανία – «Επικίνδυνο βήμα» για τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας

Δημοσιεύθηκε

στις

Σαφές μήνυμα στην Αθήνα στέλνει η Μόσχα αναφορικά με το αντιαεροπορικό σύστημα S-300 που διαθέτει η Ελλάδα και φημολογείται ότι εξετάζεται η μεταφορά του στην Ουκρανία.

Η μεταφορά των συστημάτων S-300 στο Κίεβο θα ήταν ένα επικίνδυνο βήμα για την Ελλάδα, δηλώνει με έμφαση Κριμαίας Γκεόργκι Μουράντοφ, μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην Κριμαία.

Η μεταφορά των πυραυλικών συστημάτων εδάφους-αέρος S-300 στην Ουκρανία από τις ελληνικές αρχές θα ήταν ένα επικίνδυνο βήμα για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, δήλωσε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ φιλοξενεί το ρωσικό κρατικό πρακτορείο RIA Novosti και έρχεται ως συνέχεια δημοσιευμάτων στον τύπο της χώρας αναφορικά με πρόθεση της Ελλάδας να στείλει αντιαεροπορικά συστήματα S-300 στην Ουκρανία, εάν οι ΗΠΑ εγκαταστήσουν στη θέση τους συστήματα αμερικανικά Patriot.

Ο Ρώσος πρεσβευτής υποστήριξε ακόμη ότι η Ελλάδα θα πρέπει να θυμάται ότι η Ρωσία προμήθευσε με αντιαεροπορικά αμυντικά συστήματα S-300 την Κύπρο στα τέλη του περασμένου αιώνα. «Ως Ρώσος πρέσβης τότε στην Κύπρο, μπορώ να σας υπενθυμίσω ότι δεν λειτουργούν εναντίον της Ρωσίας, γιατί είναι εξοπλισμένοι με ένα σύστημα αναγνώρισης “φίλου-εχθρού”» είπε.

«Ωστόσο, η μεταφορά αυτών των συστημάτων στο Κίεβο αναμφίβολα θα υπονόμευε ριζικά την ελληνική αμυντική δυνατότητα» πρόσθεσε.

Σε άλλο δημοσίευμα, το Radio Sputnik αναφέρθηκε σε ένα μεγάλο φορτίο πυρομαχικών από την Ελλάδα το οποίο φέρεται να αναχώρησε με προορισμό την Ουκρανία.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ