Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Με νέο πυροσβεστικό όχημα εξοπλίστηκε ο Δήμος Πετρούπολης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Πετρούπολης, μέσω του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II», του Υπουργείου Εσωτερικών παρέλαβε ένα καινούργιο πυροσβεστικό όχημα, που θα ενισχύσει την Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Πολιτικής Προστασίας.

Πρόκειται για ένα καινούργιο 4×4 ευέλικτο πυροσβεστικό όχημα που αποτελεί ένα μέρος της προμήθειας οχημάτων που αναμένεται να παραδοθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με το Δήμο, η προμήθεια του πυροσβεστικού οχήματος, θα ενισχύσει την αποτελεσματικότητά του στην έγκαιρη αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών, καθώς βρίσκεται στις παρυφές του Ποικίλου Όρους και τα προβλήματα με την κατάσβεση είναι δυστυχώς υπαρκτά.

Επίσης, θα βοηθήσει στο να αξιοποιηθεί σε μεγαλύτερο βαθμό το προσωπικό του Δήμου και οι προσπάθειες για την προστασία τόσο του περιβάλλοντος, όσο και της περιουσίας των δημοτών από πυρκαγιές και πλημμύρες.

Η συγκεκριμένη πράξη έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» στον άξονα προτεραιότητας «Η τοπική ανάπτυξη και η προστασία περιβάλλοντος» με τίτλο «Προμήθεια μηχανημάτων έργου ή/και συνοδευτικού εξοπλισμού», συνολικού προϋπολογισμού 145.000,00 €.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ