Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Με ειδική σήμανση τα προϊόντα στο «καλάθι του νοικοκυριού»

Δημοσιεύθηκε

στις

Την επόμενη εβδομάδα φιλοδοξεί η κυβέρνηση να έχει θέσει σε εφαρμογή το «καλάθι του νοικοκυριού», καθώς χτες κατατέθηκε στη Βουλή προς ψήφιση η σχετική τροπολογία στη Βουλή προς ψήφιση.

Τις υπόμενες μέρες θα ακολουθήσει και η υπουργική απόφαση, βάσει της οποίας θα καθορίζονται οι λεπτομέρειες εφαρμογής, μεταξύ αυτών και η τελική λίστα με τις κατηγορίες προϊόντων που θα περιληφθούν.

Ορισμένοι θεωρούν ότι το «καλάθι του νοικοκυριού» είναι ένα επικοινωνιακό τέχνασμα της κυβέρνησης ενώ άλλοι πιστεύουν ότι με το μέτρο αυτό θα υπάρξει συγκράτηση των τιμών σε βασικά αγαθά.

Οι επιχειρήσεις καλούνται να βάλουν στο καλάθι το προϊόν με τη χαμηλότερη τιμή, κάτι που αναμένεται να οδηγήσει στην τοποθέτηση προϊόντων κυρίως ιδιωτικής ετικέτας. Τέλος, οι επιχειρήσεις θα ενημερώνουν τους καταναλωτές για το καλάθι με κάθε πρόσφορο μέσω όπως φυλλάδια ή ακόμα και με ειδική σήμανση.

Σε κάθε περίπτωση οι τελικές λεπτομέρειες αλλά και οι αρμόδιες αρχές για την επιβολή του μέτρου θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ