Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Μεταναστευτικό: Απετράπη η είσοδος 4.000 μεταναστών – Σφοδρές συγκρούσεις στον Έβρο [Βίντεο]

Δημοσιεύθηκε

στις

Επεισόδια μεγάλης έκτασης βρίσκονται σε εξέλιξη από το πρωί του Σαββάτου στο μεθοριακό σταθμό των Καστανιών στον Έβρο.

Οι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν συρρεύσει από χθες στην περιοχή και βρίσκονται στην τουρκικά πλευρά επιχειρούν για μια ακόμη φορά αυτή την ώρα να περάσουν στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες και οι Τούρκοι αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα προς την Ελληνική πλευρά.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πετροπόλεμος, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις που από χθες το απόγευμα ενισχύονται συνεχώς στην ελληνοτουρκική μεθόριο προσπαθούν να απωθήσουν τους πρόσφυγες και μετανάστες ώστε να μην περάσουν στο ελληνικό έδαφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 6 το πρωί της Παρασκευής μέχρι τις 6 το πρωί του Σαββάτου δεν επιτράπηκε η είσοδος στην Ελλάδα σε περισσότερους από 4.000 μετανάστες!
Κατά τη διάρκεια του 24ωρου που πέρασε 66 παράνομοι μετανάστες κατάφεραν να μπουν στην Ελλάδα. Γι’ αυτούς κινούνται όλες οι θεσμικά προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές διαδικασίες. Οι συλληφθέντες λαθρομετανάστες προέρχονται από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν το Ιράν και άλλες χώρες. Αυτή την ώρα, υπολογίζονται σε πάνω από 4.000 οι συγκεντρωμένοι παράνομοι μετανάστες στις Καστανιές.

Απετράπησαν πάνω από 4.000 παράνομες είσοδοι στη χώρα 

Μια πολύ δύσκολη νύχτα ήταν η χθεσινή στον Έβρο, με χιλιάδες παράνομους μετανάστες να προσπαθούν να μπουν στην ελληνική επικράτεια προερχόμενοι από την Τουρκία. Πέραν της απόπειρας που καταβάλλουν ορδές παράνομων μεταναστών να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στις Καστανιές, μπροστά από το τελωνείο, χιλιάδες ήταν οι μεμονωμένοι μετανάστες που προσπαθούσαν να μπουν στην Ελλάδα από περάσματα στο δάσος αλλά μπλοκαρίστηκαν από αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις που περιπολούσαν όλη τη νύχτα. Μάλιστα, από χθες το απόγευμα ενισχύονται συνεχώς οι αστυνομικές δυνάμεις στην ελληνοτουρκική μεθόριο.

Οι παράνομοι μετανάστες επιτίθενται στις αστυνομικές δυνάμεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες που προσπαθούσαν να μπουν στην ελληνική επικράτεια τις νυχτερινές ώρες της Παρασκευής προς το Σάββατο εξαπέλυαν επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων και του στρατού που επιτηρούσε τα σύνορα με πέτρες και ξύλα, σε πολλά από τα οποία είχαν βάλει φωτιά.

Κλείσιμο συνόρων

Στην πρωινή σύσκεψη ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί που συμμετέχουν στο άτυπο ΚΥΣΕΑ εξέτασαν πρακτικούς τρόπους για να υλοποιηθεί το κλείσιμο των συνόρων για τους παράνομους μετανάστες, στο πλαίσιο της δέσμευσης του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η Αθήνα δεν θα ανεχθεί καμία παράνομη είσοδο σε ελληνικό έδαφος.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ