Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Μετανάστριες καταγγέλλουν σεξουαλική παρενόχληση από αστυνομικούς στη Διεύθυνση Αλλοδαπών [Εικόνες]

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετανάστριες που κρατούνται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής της Πέτρου Ράλλη καταγγέλλουν περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης από αστυνομικούς και απάνθρωπες συνθήκες κράτησης.

Η πρωτοβουλία «Το Σπίτι των Γυναικών, για την Ενδυνάμωση και τη Χειραφέτηση» δημοσιεύει καταγγελίες γυναικών όπου γίνεται λόγος για απρεπείς συμπεριφορές αξιωματικών και περιγράφονται άθλιες συνθήκες διαβίωσης, για τις περίπου 50 μετανάστριες που κρατούνται στην Πέτρου Ράλλη.

Στην επιστολή τους, οι κρατούμενες καταγγέλλουν ποινικά κολάσιμες συμπεριφορές: «Οι αστυνομικοί! Με το πρόσχημα της διανομής τροφίμων, αγγίζουν και παρενοχλούν τις γυναίκες. Αυτό είναι ένα φρικτό μέρος», σημειώνεται χαρακτηριστικά, ενώ οι περιγραφές φωτογραφίζουν και συγκεκριμένους φύλακες: «Όταν η Τζωρτζίνα από την Αλβανία, έβγαινε από τη ντουζιέρα, δυο τρεις φορές, ο αστυνομικός που πάντα μας παρακολουθεί, από το μικρό παραθυράκι της εισόδου, της φώναξε: “Πέτα κάτω την πετσέτα σου. Θέλω να δω το κορμί σου.” Αν εξετάσετε τις κάμερες του ορόφου μας θα δείτε την κατάσταση».  

Η βρωμιά κυριαρχεί όπως λένε τόσο στα κελιά, που είναι γεμάτα ψείρες, όσο και στις τουαλέτες: «Δεν έχουμε ούτε σαμπουάν ούτε σαπούνι. Δεν υπάρχει λέξη για να περιγράψει κανείς τις τουαλέτες. Χωρίς απορρυπαντικά, χωρίς σαπούνια, χωρίς τίποτα! Οι τουαλέτες έχουν αλλάξει χρώμα, λόγω της βρωμιάς και της δυσωδίας. Όσες έχουν υγρά μαντίλια, σκεπάζουν τη μύτη και το πρόσωπο τους, για να αντέξουν να μπουν μέσα στις τουαλέτες. Όσες δεν έχουν μαντίλια, κάνουν εμετό».

Αναλυτικά η σχετική επιστολή

“Κραυγή κρατουμένων μεταναστριών από το κολαστήριο της Πέτρου Ράλλη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Στις 19 Δεκεμβρίου 2019 ήταν η τελευταία μας επίσκεψη στα κρατητήρια της Πέτρου Ράλλη. Ακόμη μια φορά ο αριθμός των κρατουμένων είχε αυξηθεί και είχε φτάσει το νο 50. 50 γυναίκες από 15 διαφορετικές χώρες. Ινδονησία, Αιθιοπία, Αλβανία, Αφγανιστάν, Γεωργία, Ιράν, Ιταλία, Καμερούν, Κίνα, Θιβέτ, Λευκορωσία, Νιγηρία, Σομαλία, Συρία και Τουρκία. Στην προσπάθεια μας να μιλήσουμε μαζί τους, κάποιοι αστυνομικοί ήταν σε τόσο κοντινή απόσταση που απέτρεπαν τις γυναίκες να εκφραστούν ελεύθερα για τις καταστάσεις που βιώνουν. Η συμπεριφορά κάποιων αστυνομικών ήταν και απέναντί μας προκλητική.»

Μια χαρακτηριστική μαρτυρία: «Μας απαγόρευσαν να φοράμε τις μαντίλες μας και μας είπαν: «Έξω από δω μπορείτε να είστε Μουσουλμάνες, εδώ ΌΧΙ! Εδώ είστε Χριστιανές». 

Δείτε ολόκληρη την μακροσκελή επιστολή των κρατουμένων εδώ

https://www.facebook.com/DiktioAllilegiisKratoumenon/posts/2552154821728092

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ