Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ματίνα Παγώνη: Αντιμετωπίσιμα τα κρούσματα γρίπης – «Κάντε self test στα παιδιά πριν τα σχολεία»

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ σχετικά με τα κρούσματα της γρίπης αναφέρθηκε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη και σημείωσε πως δεν θα πρέπει να υπάρχει πανικός, καθώς, όπως και πριν τρία χρόνια -προ κορονοϊού- έτσι και τώρα, τέτοια εποχή εμφανίζονται κρούσματα γρίπης.

«Ο ΕΟΔΥΥ σωστά ενημέρωσε ότι υπάρχουν κρούσματα γρίπης, γιατί ο κόσμος πρέπει να ξέρει. Κρούσματα γρίπης υπήρχαν και πριν τρία χρόνια τέτοιες εποχές. Όχι ότι είναι πάρα πολλά, αντιμετωπίσιμα είναι. Απλώς φορούσαμε δύο χρόνια τις μάσκες, δεν είχαμε κρούσματα γρίπης. Τώρα έχουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την αντιμετώπιση της γρίπης, η κα Παγώνη τόνισε πως θα αντιμετωπιστεί με τον εμβολιασμό: «Τον Οκτώβρη και τον Νοέμβρη θα πρέπει ο κόσμος να εμβολιαστεί για Η1Ν1, και όσο περισσότεροι εμβολιαστούνε, στην έξαρση, τέλη Δεκέμβρη μέχρι Φλεβάρη, θα αντιμετωπιστεί όπως κάθε χρόνο».

Σχετικά με το εμβόλιο για τον κορονοϊό τόνισε ότι υπάρχουν πρωτόκολλα για το ποιοι θα εμβολιαστούν με τα νέα εμβόλια και εκτίμησε ότι θα είναι διαθέσιμα τον Οκτώβρη. Πάντως, είπε πως οι άνω των 60 πρέπει να πάνε από τώρα να κάνουν και να μην περιμένουν τα επικαιροποιημένα, καθώς και τα ήδη υπάρχοντα καλύπτουν την 4η δόση.

Παράλληλα, συνέστησε στους πολίτες να μην κάνουν και τα δύο εμβόλια την ίδια ημέρα, αν και δεν υπάρχουν παρενέργειες, ενώ εξέφρασε και την άποψη ότι οι γονείς θα μπορούσαν να κάνουν ένα σελφ τεστ στα παιδιά πριν πάνε στο σχολείο.

Όσον αφορά τον προσωπικό γιατρό, η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ τόνισε πως στηρίζει το πρόγραμμα. «Ο προσωπικός γιατρός είναι καλό πρώτον γιατί θα υπάρχει ιατρικός φάκελος και είναι ό,τι καλύτερο να υπάρχει ιστορικό. Και για την πρόληψη, θα μπορεί να κάνει πολύ καλή δουλειά και να ενημερώσει τον κόσμο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ