Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Λ. Συγγρού: Άλλαξε όψη η υπόγεια διάβαση ανάμεσα σε Καλλιθέα και Νέα Σμύρνη

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο της σύμβασης «Συντήρηση υπογείων διαβάσεων πεζών και οχημάτων στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Δ.ΔΙ.Μ.Υ. της Περιφέρειας Αττικής» έγιναν εργασίες αναβάθμισης και εξωραϊσμού υπόγειας διάβασης στη Λεωφόρο Συγγρού στο ύψος με την Λ. Δαβάκη ανάμεσα στους Δήμους Ν. Σμύρνης και Καλλιθέας.

Η διάβαση παραδόθηκε προς χρήση από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη ο οποίος όπως ανακοίνωσε «σε ένδειξη μνήμης και τιμής, ονομάστηκε σε Διάβαση Πεζών «Χρυσόστομος Σμύρνης»».

Η διάβαση έχει διακοσμηθεί με εικαστικές δημιουργίες του διάσημου street artist Cacao Rocks, στις οποίες αποτυπώνεται, με αφορμή τα εκατό χρόνια μετά τη μεγάλη εθνική τραγωδία στη Σμύρνη, η προκυμαία της πόλης πριν από την ολοσχερή καταστροφή και τα πορτρέτα της Διδούς Σωτηρίου και του Γιώργου Σεφέρη.

 

Στόχος είναι οι υπόγειες διαβάσεις να αλλάξουν όψη και να γίνουν πιο φωτεινές και καθαρές. Στο πλαίσιο αυτό η αρμόδια Διεύθυνση προχώρησε στην αντικατάσταση των παλαιών φωτιστικών σωμάτων φθορισμού και νατρίου εντός και εκτός της Υπόγειας Διάβασης με νέα φωτιστικά σώματα αντιβανδαλιστικά, τεχνολογίας LED, κατασκευάστηκε νέο δάπεδο, ενώ θα εγκατασταθούν και δύο αναβατόρια για άτομα με κινητικά προβλήματα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ