Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Λύνεται το πρόβλημα με τις θέσεις πάρκινγκ σε παλιές πολυκατοικίες

Δημοσιεύθηκε

στις

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης φέρνει ρύθμιση για το πρόβλημα των θέσεων πάρκινγκ σε πολυκατοικίες του του ’70, ’80 και ’90.

Υπενθυμίζεται πως με απόφαση του Αρείου Πάγου είχαν κριθεί ως άκυρες πολλές θέσεις που είχαν συσταθεί ως ανεξάρτητες οριζόντιες ιδιοκτησίες στον ανοιχτό χώρο πιλοτής πολυκατοικίας με αποτέλεσμα να παραμένουν στον αέρα και τα χιλιοστά εξ αδιαιρέτου συνιδιοκτησίας επί του οικοπέδου των θέσεων αυτών και να μην «κλείνουν» τα χιλιοστά του οικοπέδου στο Κτηματολόγιο.

Με πολύ απλά λόγια, το θέμα είναι πως τα ακίνητα που έχουν και θέσεις στάθμευσης χάνουν την αξία τους επειδή δεν είναι δυνατή η μεταβίβαση προς τον νέο αγοραστή και της θέσης στάθμευσης που αντιστοιχεί στο εκάστοτε διαμέρισμα που πωλείται.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», το αργότερο μέχρι το τέλος του χρόνου θα κατατεθεί τροπολογία που θα ενσωματωθεί σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή και θα δίνει λύση.

Οι συγκεκριμένες θέσεις θα μπορούν να μετατραπούν σε βοηθητικό χώρο υπάρχουσας οριζόντιας ιδιοκτησίας, θα υπάρχει δηλαδή δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ