Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

«Λουκέτο» σε νυχτερινό μαγαζί στο Γκάζι – Είχε πελάτες χωρίς πιστοποιητικά

Δημοσιεύθηκε

στις

Για 60 ημέρες κλειστό θα μείνει γνωστό νυχτερινό κέντρο στο Γκάζι, όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ, καθώς τα ξημερώματα έγινε έλεγχος και εντοπίστηκαν πελάτης που δεν είχαν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Αυτή ήταν μάλιστα η τρίτη παράβαση μέσα σε λίγες μέρες πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα να του αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας στο πλαίσιο των αυστηρών ελέγχων που διενεργούνται για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Ουρές στα φαρμακεία για ένα rapid test πριν την βραδινή έξοδο

Χάος επικράτησε το βράδυ του Σαββάτου (6/11) έξω από τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης, με πολλούς να σπεύδουν για το απαραίτητο rapid test, πριν πάνε να διασκεδάσουν, με την πλειοψηφία τους να είναι νεαρής ηλικίας.

Υπενθυμίζεται πως, όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, που δημοσιεύτηκε χθες αργά το βράδυ, τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας προβλέπουν την είσοδο σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες και καταστήματα με την επίδειξη αρνητικού rapid test ή PCR για τους ανεμβολίαστους.

Αναλυτικά:

– Ανήλικοι: Για παιδιά και εφήβους έως και 17 ετών η πρόσβαση σε μικτούς & αμιγείς χώρους θα γίνεται με αρνητικό self test
– Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι: Με αρνητικό Rapid test ή PCR πρόσβαση σε δημόσιο & ιδιωτικό τομέα
– Ανεμβολίαστοι καταναλωτές: Με αρνητικό Rapid test ή PCR οι αγορές εντός καταστημάτων
– Είσοδος σε δημόσιες υπηρεσίες & τράπεζες: Με αρνητικό Rapid test ή PCR

Υποχρεωτική θα είναι επίδειξη μοριακού ή rapid τεστ για την είσοδο σε:
– εμπορικά κέντρα και καταστήματα
– κομμωτήρια
– τράπεζες
– μεικτούς χώρους διασκέδασης (πχ: ο εξωτερικός χώρος ενός καφέ)

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ